Через розбій 25-річний бориславець відсидить 7 років за ґратами

Микола Лакотош з братом жорстоко побили чоловіка та пограбували його.

22.03.2018 11:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

25-річний мешканець Борислава Микола Лакотош отримав 7-річний термін ув'язнення через розбій, який він вчинив зі своїм братом. Такий вирок схвалив Самбірський міськрайонний суд.

Читайте також

У Самборі невідомий чоловік побив 13-річного хлопця
Львів’янину, який до смерті побив чоловіка, загрожує до 10 років ув’язнення

Як випливає з вироку суду, у липні 2017 року Микола Лакотош зі своїм братом, проти якого відкрите окреме кримінальне провадження, перебуваючи у Самбірському міському парку, близько 22:00 напали на 59-річного мешканця Самбора Івана Целюха. Вони жорстоко побили чоловіка, в результаті чого він отримав множинні гематоми обличчя та перелом ключиці. Також вони відібрали у потерпілого телефон Nokia вартістю 150 грн, його сумку з гаманцем та інші речі загальною вартістю близько 500 грн, пише - ZAXID.NET.

Микола Лакотош лише частково визнав свою провину, сказавши в суді, що не мав наміру грабувати Івана Целюха і пояснив усе ревнощами. Зокрема, підсудний пояснив, що разом з братом почав бити потерпілого лише тому, що побачив, як його (підсудного, — ред.) співмешканка «шепотіла» щось цьому чоловікові. А сумку потерпілого мовляв переплутав зі своєю і випадково взяв.

Однак потерпілий та щонайменше четверо свідків спростували це пояснення і, як результат, суд «критично оцінив показання обвинуваченого». Зокрема потерпілий сказав, що жінка, яка виявилась співмешканкою підсудного, сама до нього підійшла та просила гроші, а потім до нього підбігли підсудний і ще один чоловік і почали наносити удари. Додамо ткож, що раніше Микола Лакотош був судимий за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Відтак суд визнав його винним та у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 ККУ (розбій), та призначив йому позбавлення волі на строк сім років з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews