Львів'ян закликають не приносити на цвинтар штучні квіти

08.04.2018 13:33   Джерело: Tvoemisto.tv
Опубліковано : Патрік Скеля

В УГКЦ вважають, що приносити штучні квіти на цвинтар є шкідливою звичкою та гріхом проти 5-ої Божої заповіді.

УГКЦ рекомендує львів’янам утриматись від звички приносити на цвинтар штучні квіти. Про це в коментарі розповів голова комісії з питань екології Львівської архієпархії УГКЦ о. Микола Пришляк, пише - Tvoemisto.tv.

«Ми вже давно про це говоримо, щоб віряни відмовились від цієї поганої звички, бо вона шкодить природі. Вона пішла з радянських часів, коли на похорон приносили вінки. Для християнина є добрим прийти на похорон чи на цвинтар, помолитися за своїх рідних чи близьких, прибрати могилу, висадити живі квіти. А штучні квіти – це зайве, звичка, яка шкодить довкіллю», – сказав він.

За його словами, людина покликана піклуватись про те, що створено Богом та оточує нас. Натомість штучні квіти створюють багато екологічних проблем – людина від цього страждає, шкодить своєму здоров’ю та грішить проти 5-ої Божої заповіді - «Не вбий».

«Квіти дуже швидко втрачають свій зовнішній вигляд: вітер, дощ, сніг роблять свою справу, потім їх викидають у сміття, яке, зазвичай, спалюють. Через це виробляються різноманітні хімічні елементи, люди їх вдихають, і це шкодить здоров’ю», – пояснив він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Tvoemisto.tv