У Львові обрали запобіжний захід адвокату, який пропонував п’ять тисяч доларів хабара прокурору

12.05.2018 14:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівському адвокату, який пропонував п’ять тисяч доларів США неправомірної вигоди прокурору, обрали запобіжний захід. Про це повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області, пише - Львівський портал.

Читайте також

На Львівщині посадовця-хабарника засудили до 6 років
Засудженого Шокала звільнили з посади заступника начальника Львівської митниці за угодою сторін

Зазначається, що у вівторок, 8 травня, затримано у порядку ст.208 КПК України адвоката, який запропонував прокурору Львівської місцевої прокуратури №1 5 тис доларів США неправомірної вигоди, частину з якої, у розмірі 3 тис – надав.

«Адвокат намагався домовитись про укладення між його підзахисним та прокурором угоди про визнання винуватості, передбаченої ч.2 ст.187 КК України. Таким чином підозрюваний повинен був отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років та на підставі ст.75 КК України, звільнений від відбування покарання з випробувальним терміном 3 роки», – йдеться у повідомленні.

Наступного дня, 9 травня, прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив вказаній службовій особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Крім цього, ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова частково задоволено клопотання органу досудового розслідування та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів із визначенням застави у розмірі 70 480 гривень.

На даний час проводяться необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії з метою встановлення усіх обставин вчинення цього кримінального правопорушення.

Довідково: за вчинене зловмиснику загрожує від 4 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews