Єдиним обласним центром, крім столиці, де відбулися Дні Європи, був Тернопіль

13.05.2018 11:13   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Львівщини

У числі травневих свят – ще одне, особливе для нашого міста. Дні Європи, які в Україні відзначають півтори десятка років.

Знаково, що у 2009 р. тодішній міський голова Роман Заставний зумів переконати Представництво Єврокомісії зробити Тернопіль містом проведення головного україно-європейського заходу. З цієї нагоди в наше місто з’їхалися 14 європейських делегацій, представники ОБСЄ та міст-побратимів Тернополя.

Як потім оцінив голова Представництва Єврокомісії в Україні, Дні Європи в нашому обласному центрі відбулися на найвищому рівні.

Роман Заставний пригадує, Тернопіль тоді вдало продемонстрував підтримку європейських цінностей. Також Дні Європи підкреслили не тільки цивілізованість і європейськість, а й його неповторну природно-рекреаційну, культурно-історичну спадщину, величезний освітньо-науковий, духовно-інтелектуальний потенціал, а також неоціненні якості, що дозволяють якнайгостинніше зустрічати туристів з різних куточків: людську щирість, доброзичливість, гостинність.

Народний депутат до сьогодні вірить, що нашому місту вдасться зберегти набуті хороші відносини з європейськими друзями та партнерами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Доба