На Львівщині амністували підлітка, що скоїв ДТП

17.05.2018 10:38   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Старосамбірський районний суд амністував неповнолітнього, який на мотоциклі збив пішохода. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Читайте також

На Львівщині амністували пасажира, що побив водія маршрутки через подорожчання вартості проїзду
На Львівщині амністували водія, через якого постраждала дитина

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 6 березня 2017 року. Приблизно о 18:00, керуючи мотоциклом марки «Мінськ» без номерних знаків, юнак рухався по сільській дорозі в с. Стара Ропа Старосамбірського району, в напрямку с.м.т. Стара Сіль Старосамбірського району та збив пішохода, який рухався правим краєм проїжджої частини в попутному з мотоциклом напрямку. В результаті наїзду пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження, зокрема перелом піраміди правої скроневої кістки та перелом потилицевої кістки справа

Неповнолітній обвинувачений вину визнав повністю та пояснив, що мотоцикл йому відкотили до нього додому, в гараж, щоб він його поремонтував, так як він в цьому розуміється, маючи професію механіка-моториста. Після ремонту він хотів його випробувати на справність, випробовував на полі. Повертаючись, на дорозі його зупинив знайомий, попросив підвезти. Проїхавши 400-500 м, об'їжджаючи велику калюжу та гусей, біля клубу, збив пішохода. Разом з зі знайомим він надавав допомогу постраждалому, привівши його до пам'яті, та викликав швидку допомогу. Його батьки оплатили потерпілому за лікування, він сам також розмовляв з потерпілим, просив у нього вибачення, він до нього жодних претензій немає. Просив його  суворо не карати, не позбавляти волі, врахувати, що він не хотів цього зробити, витрати на залучення експертів просив стягнути з нього, так як він вже має деякі свої грошові заощадження. Також просив застосувати до нього Закон України «Про амністію у 2016 році».

Потерпілий в судове засідання не з'явився та передав через прокурора клопотання, що претензій до обвинуваченого немає.

Обираючи покарання винному, Старосамбірський районний суд Львівської області врахував, що обвинувачений виключно позитивно характеризується по місцю проживання, виховувався в багатодітній сім'ї та має молодий вік. Тому 4 травня ухвалив визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, та призначити покарання - три роки  позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Проте звільнив від відбування призначеного покарання на підставі Закону України «Про амністію в 2016 році».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo