Засуджений за хабар мер Сколе отримав ще два протоколи про корупцію

19.05.2018 10:28   Джерело: Skole-today
Опубліковано : Патрік Скеля

Засудженому на 6,5 років за хабарництво меру райцентру Сколе Володимиру Москалю вручили ще два протоколи про корупцію. Йдеться про несвоєчасне подання інформації про суттєві зміни у його майновому стані, пише - Skole-today.

Читайте також

Засуджений за хабар мер хоче встановити у центрі Сколе гільйотину

В управлінні захисту економіки у Львівській області (колишнє УБЕЗ) розповіли ZAXID.NET, що на посадовця однієї із міських рад Львівщини у травні було складено два адміністративні протоколи про порушення вимог ЗУ «Про запобігання корупції». Посадовцю в кінці минулого року подарували 2 земельні ділянки, однак він не повідомив про це в 10-денний термін в НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції), як цього вимагає законодавство.

«Протягом 10 днів посадова особа мала повідомити НАЗК про зміни, оскільки вартість зазначених ділянок перевищила визначений поріг. Зокрема, вартість однієї ділянки 133 тис. грн, іншої – 82,5 тис. грн», уточнив ZAXID.NET Михайло Тесля із УЗЕ.

Протоколи складені за ч. 2 ст. 172 зі значком 6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю). Їх скерували на розгляд районного суду. За це правопорушення передбачений штраф.

У поліції не вказують прізвище посадовця, однак як повідомляє ZAXID.NET, мова йде про одіозного мера Сколе Володимира Москаля. Зокрема, про це повідомив мешканець Сколе, колишній депутат міської ради Олег Супрун.

«Москалю В.Б.,міському голові міста Сколе, засудженому на 6,5 років ув’язнення, 8 травня в місті Стрий вручили ще протоколи про корупцію, а зокрема суттєві зміни в декларації при придбанні дружиною Москаль Уляною двох земельних ділянок. Ціна кожної більше ста тисяч гривень», – зазначив Олег Супрун.

У декларації Володимира Москаля за 2017 рік дійсно з’явилися нові земельні ділянки. Одна – площею 188 м2 і вартістю 133 тис. грн, а друга – площею 116 м2 і вартістю 82,5 тис. грн. Обидві ділянки розташовані у Сколе і їхнім власником вказаний чинний мер міста. Прикметно, що у декларації мер вказав подарунки у негрошовій формі, які йому подарувала дружина Уляна. Їхня вартість така ж, як у набутих земельних ділянок –133 і 82,5 тис. грн. Ще одну нову ділянку мер вказав уточненням до декларації. Її площа 116 м2 і від вересня 2017 року нею володіє дружина мера Уляна, однак її вартість не зазначена. Окрім цих трьох нових, сім’я Москалів володіє ще п’ятьма земельними ділянками у Сколівському і Турківському районах.

Також, згідно з декларацією Володимира Москаля, за 2017 рік його дружина декларує авто Toyota Land Cruiser 120 2007 року випуску, однак власником цього позашляховика вказаний іноземець Michal Jankeje.

Джерелами річного прибутку сім’я Москалів зазначає лише зарплату міського голови – 285 тис. грн та майже 20 тис. грн допомоги на дітей, яку отримує його дружина. Також вона зберігає 120 тис. грн у кредитній спілці і ще 140 тис. грн готівкою. Додаткові надходження подружжя отримало від відчуження нерухомості – 140 тис. грн. А їхній син Богдан отримав подарунок у негрошовій формі у 100 тис. грн.

Тато Володимира Москаля є депутатом Сколівської міськради, тож так само звітує про своє майно та прибутки. Батьки мера Сколе декларують 42 земельні ділянки у Сколівському і Турківському районі, 8 нежитлових приміщень, 5 вантажівок та позашляховик, а також будують АЗС. Обоє є пенсіонерами, однак займаються підприємницькою діяльністю.

А сестра мера Ірина Кашаник отримала рішенням Сколівської міськради дві земельні ділянки площею 0,12 га для садівництва, хоча законом дозволено лише одну ділянку на одного мешканця. Про це стало відомо з висновку кваліфікаційної комісії Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Нагадаємо, Стрийський суд визнав 41-річного Володимира Москаля винним у хабарництві і призначив покарання 6,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Однак мер вважає цей вирок несправедливим і оскаржив його. У свою чергу апеляційну скаргу подала і прокуратура, яка вважає вирок суду надто м’яким. Засідання Апеляційного суду у цій справі призначено на 5 червня.

Всі звинувачення у корупції Володимир Москаль відкидає, називаючи справу сфабрикованою через конфлікт з прокуратурою за приміщення у Сколе.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Skole-today