Помер після видалення зуба: у Львові суд визнав анестезіолога винною, але відпустив на волю (Відео)

22.06.2018 10:29   Джерело: 5 канал
Опубліковано : Патрік Скеля
Райсуд присудив анестезіологу 5 років ув'язнення, а обласній клінічній лікарні – виплатити рідним загиблого компенсацію у 500 тис. грн, пише - 5 канал.

Суд зобов'язав львівську обласну клінічну лікарню виплатити півмільйона гривень компенсації родичам пацієнта, який помер під час операції у 2014 році. Крім того Феміда визначила 5 років позбавлення волі анестезіологу, яку визнали винною у смерті 45-річного чоловіка. Однак її звільнили від покарання через завершення термінів давності – чотири роки тривала судова тяганина.

Світлана Сьоміна тримає в руках фото свого 45-річного сина Віктора. Це одна з останніх його світлин. Чотири роки тому влітку він видалив зуб мудрості, після цього йому стало зле. "Він каже, мені нема чим дихати, в мене напухло горло. Набряк збільшувався, вони прийшли в щелепну хірургію, черговий лікар подивився і сказав: «Ой, та тут нема чого робити, то операція на 15 хвилин. Ми вам надшкірний розтин зробимо, гній випустимо і все буде добре», – згадує мати померлого.

У Віктора Сьоміна медики діагностували одонтогенну флегмону – гнійне запалення порожнини рота. Віктор помер під час інтубації – введення особливої трубки в трахею для механічної вентиляції легень.

«Нам відповіли, що брат помер. Що не змогли заінтубувати, бо в нього закоротка і дуже м'язиста шия. І тому вони нічого не могли вдіяти», – розповідає сестра померлого Тетяна Іваненко. До смерті Віктора призвели непрофесійні дії анестезіолога, переконують рідні небіжчика: «Висновок усіх експертів – то механічна асфіксія, заподіяна лікарем-анестезіологом. Неправильно зробив анестезію – і від мій того брат задихнувся».

Чотири роки Сьоміни домагалися вердикту суду. «Складність медичних справ у чому? Задіяна велика кількість медпрацівників, а щоб людину притягнути до кримінальної відповідальності, вирок ухвалити, то суду важливо встановити, що саме ці дії призвели до смерті», – пояснює адвокат потерпілих Ірина Сенюта.

Лікар анестезіолог переконує, все робила згідно з медичними протоколами: «Є випадки, коли хворого просто неможливо заінтубувати. Це відомо в медицині. Покликала на консультацію інших спеціалістів, які мали в разі необхідності допомогти».

Личаківський районний суд визнав анестезіолога винною в неналежному виконанні професійних обов'язків та присудив 5-річне ув'язнення. Але медика звільнили від покарання через закінчення терміну давності. Також Феміда задовольнила цивільний позов рідних померлого. Обласна клінічна лікарня має виплатити компенсацію на суму 500 тис. грн.

Керівництво медзакладу не погодилося з таким рішення суду та подаватиме апеляцію.

Марта Шикула, Євген Радіон, «5 канал»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 5 канал




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз