Святослав Вакарчук та Павло Гудімов запрошують на благодійний вечір у Львові

23.06.2018 09:29   Джерело: PRESS-Центр
Опубліковано : Патрік Скеля

30 червня у львівському Будинку вчених відбудеться благодійний проект Святослава Вакарчука та Павла Гудімова - мистецький діалог про музику, творчість, життя.

Читайте також

Концерт Бабкіна у Львові скасували після блокування клубу

На сьогодні в кожного з засновників легендарного гурту «Океан Ельзи» свої шляхи в мистецтві, бачитись та спілкуватись доводиться не часто. Проте їх розмови, з огляду на постаті, є неймовірно цікавими, надихаючими. І вперше Павло та Святослав готові провести відкритий діалог разом з вами задля благодійної допомоги. Звісно, без музики неможливо уявити такий вечір, тож це буде, без перебільшення, унікальна подія - акустичне виконання перших пісень ОЕ від Гудімова та Вакарчука, пише - PRESS-Центр.

В грудні 2013-го року в Києві за день до історичного спільного виступу першого складу ОЕ на Майдані Незалежності народились слова - важливі речі об`єднують. І цього разу вони також відображають суть події: кошти з квитків на творчий вечір підуть на стипендіальну програму підтримки юних українських шахістів від фонду «Люди майбутнього». Першим стипендіатом програми стане Даниїл Мосесов, переможець шахових турнірів серед юнаків, один з найталановитіших молодих українських шахістів.

Цей напрямок допомоги є не випадковим. Окрім того, що Святослав Вакарчук є амбасадором українських шахів та не публічно надає підтримку, батько Даниїла Олег Мосесов був одним з перших, хто допомагав молодим музикантам львівської, невідомої на той час групи «Океан Ельзи»…

Початок 90-х. Львівські студенти збираються, щоб трохи пограти разом своєї музики. Друзі кажуть, що з того щось може бути, що їм подобається, що подобається й друзям друзів, яких вони приводять на репетиції та маленькі виступи в студентських клубах, інколи - кав`ярнях Львова.

Середина 90-х. Музиканти (саме так, бо вже більше музиканти, ніж студенти) відчувають, що музика - не просто захоплення, що вона - важлива частина їх життя, а не просто епізод. Перші виступи. Перші записи. Перші зйомки напіваматорського відео на свої пісні. Все ще у Львові. До переїзду в Київ ще декілька років.

І тут, в рідному місті, знаходяться люди, які підтримують музикантів гурту з трохи дивною для більшості знайомих на той час назвою – «Океан Ельзи» (ну звідки вони її взяли? звідки у Львові океан?), люди, які вірили - у їхньому місті обов`язково буде свій «Океан»! Одним з таких був Олег Мосесов, товариш музикантів ОЕ, який розповідав про класний гурт, цікаву музику своїм знайомим з радіостанцій, телебачення, домовлявся про перші ефіри для молодої групи на місцевих каналах, ставши, фактично, промо-менеджером.

І сьогоднішні стадіонні виступи, десятки тисяч глядачів на концертах «Океану Ельзи» просто неможливі без тих, хто на самих початках вірив, допомагав, підтримував! Таких, яким був Олег Мосесов. На жаль, в грудні минулого року його не стало. Наразі підтримка потрібна його синові Даниїлу Мосесову - одному з кращих юних українських шахістів, представнику потужної львівської школи шахів.

Тож Святослав Вакарчук та Павло Гудімов запрошують усіх долучитись до допомоги і збору коштів на стипендіальну програму підтримки юних українських шахістів, придбавши квиток на творчий вечір у Львові.

Відбудеться зустріч 30 червня, о 15:00, в Будинку вчених (вул. Листопадового Чину, 6). Кількість місць обмежена!

Олег Мосесов - один з найвідоміших радіоведучих Львова. Мав багаторічний досвід роботи на найбільших радіостанціях. Останні роки працював на радіо «Люкс FM», «Радіо 24». Був більш знаним під творчим псевдонімом Олег Середа. У грудні 2017 року на 43-му році життя раптово помер від інфаркту. У нього залишилась дружина та троє неповнолітніх синів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: PRESS-Центр