На Львівщині викрили групу «підприємців», які незаконно видобували пісок

08.07.2018 08:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Працівники управління захисту економіки Львівщини викрили та припинили спільно з працівниками обласної прокуратури діяльність групи зловмисників, які здійснювали незаконний добуток корисних копалин, пише - Щоденний Львів.

Про це повідомили в п’ятницю, 6 липня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Попередньо є’ясовано, що троє жителів Яворівського району, не маючи відповідних дозвільних документів, організували на території орнітологічного заказника місцевого значення видобуток піску, який у подальшому реалізовували як будівельний матеріал мешканцям та юридичним особам регіону. Правоохоронці затримали «підприємців» під час незаконного видобутку піщаної суміші, у них вилучено екскаватор та вантажну автомашину.

«Для встановлення збитків та шкоди, завданої зловмисниками навколишньому середовищу, залучені спеціалісти Державної екологічної інспекції. Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 252 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду). Санкція статті передбачає покарання – штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування», – поінформували також у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області також опублікували фото з місця події.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews