305 відеокамер визначатимуть у Львові номерні знаки автомобілів

24.07.2018 21:45   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У міськраді запевнили: «У різних локаціях Львова встановлено 230 камер відеоспостереження. До кінця 2018 року планують встановити ще 75 відеокамер по периметру міста та на великих перехрестях з можливістю визначення номерних знаків на автомобілях», пише - Щоденний Львів.

Про це повідомили у вівторок, 24 липня, в прес-службі Львівської міськради. Начальник управління безпеки міста ЛМР Юрій Діль нагадав: «У 2015 році ми розпочали побудову відеонагляду по місту, було встановлено 51 камеру в центральній частині Львова. Тоді ж розпочав роботу Центр безпеки міста 24/7, де працюють відеооператори та диспетчери, які переглядають камери, спільно з національною поліцією та з патрульною поліцією. На сьогодні ми маємо понад 230 камер у місті».

Юрій Діль також запевнив: «Цього року ми плануємо завершити проект зі встановлення відеонагляду по периметру міста: на в’їздах та виїздах, великих перехрестях тощо з можливістю визначення номерних знаків і аналітики обличчя. Камери знаходяться у власності міста і придбані за кошти з міського бюджету».

Начальник управління безпеки міста ЛМР розповів також: «Торік ми надали понад 700 відеоматеріалів оперативникам, силовим структурам, національній поліції та патрульній поліції. Що це означає? До прикладу, якщо у вас викрали гаманець, автомобіль, велосипед або будь-яку іншу річ, до нас звертаються із запитом силові структури, і ми надаємо відеофрагмент. Наш відеонагляд – один з найкращих в Україні».

«Торік закупили камери, сумою близько мільйон гривень. Цього року мають намір витратити на них близько шести мільйонів гривень», – поінформували також у ЛМО.

Керівник відділу оперативно-технічних заходів управління безпеки міста ЛМР Павло Пец зазначив: «Наразі ми тестуємо аналітику декількох виробників програмного забезпечення, кожна з яких хороша по-своєму. Поки що зупинилися на одному варіанті, який дозволяє нам визначати приблизно 97% номерних знаків у будь-яку погоду та пору доби. Додатково ця аналітика дозволяє нам визначати номерні знаки будь-якої країни. Зараз використовуємо програмне забезпечення компаній «Huawei», «Axis» та «Samsung». Після етапу проекту, який забезпечить закриття всіх заїздів та виїздів з міста, ми будемо сходитись до центральних перехресть, до місць масових скупчень людей, оскільки це наша пріоритетна ціль. Також важливим є встановлення камер на Приміському та Головному вокзалах».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів