На Львівщині судять офіцера-вимагача, який до півсмерті побив солдата

26.07.2018 17:25   Джерело: ПРОЗАХІД
Опубліковано : Патрік Скеля

Військова прокуратура Львівського гарнізону здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні в кримінальному провадженні за фактом перевищення військовослужбовцем влади.

Відомо, що в липні 2016 року військовослужбовець однієї з військових частин Львівщини застосував до підлеглого насильство, чим спричинив бійцю фізичний біль і моральні страждання. Зокрема, офіцер навмисно завдав солдату травми в ділянку селезінки і, як наслідок, ушкоджений орган довелося видалити, повідомили з прес-служби військової прокуратури Західного регіону України, пише - ПРОЗАХІД.

Токож установлюється факт вимагання і отримання неправомірної вигоди від трьох військовослужбовців, серед яких і вказаний потерпілий.

Понад 64 тисячі російських рублів і 16 тисяч гривень призначалися за непритягнення до відповідальності трьох військовослужбовців, а також надання дозволу на виїзд за межі Яворівського гарнізону потерпілому солдату.

На час слідства офіцера суд взяв під варту і за результатами проведених експертиз повідомив про підозру та помістив під варту. Проте, вже у вересні 2016 року суд змінив його для підозрюваного на домашній арешт, який триває до нині.

Судовий розгляд триває і у серпні нинішнього року планується ухвалення судом вироку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ПРОЗАХІД