У Львові знову осквернили могилу Кузнєцова, відповідальність на себе взяла С14

31.07.2018 09:54   Джерело: Інтерфакс-Україна
Опубліковано : Патрік Скеля

Учасники організації С14 у ніч на 30 липня осквернили могилу радянського розвідника Миколи Кузнєцова, пише - Інтерфакс-Україна з посиланням на Zaxid.net.

Як видно на наведених знімках із місця події, висічені на надгробку написи закреслені та залиті жовтою фарбою. Крім того, червоною фарбою на надгробку написано «Кузнєцов - ворог УПА», «Ворог», «Херой», а також недбало намальований малий герб України.

Спікер Національної поліції у Львівській області Іванна Кутнів повідомила виданню, що до Личаківського відділу поліції інформація про цей інцидент не надходила.

У виданні повідомляють, що відповідальність за акт вандалізму взяли на себе С14, як і за минулий акт вандалізму на могилі розвідника в ніч на 21 червня цього року. В організації заявили, що в такий спосіб «привітали» героя СРСР з днем визволення Львова від німецько-фашистських загарбників, яке відзначали 27 липня.

Координатор організації Сергій Мазур обґрунтував ці дії тим, що М.Кузнєцов під час своєї діяльності на окупованих нацистами територіях влаштовував теракти проти українського населення, а також переодягався у форму бійців Української повстанської армії для її дискредитації.

«Кузнєцов - відомий НКВСівець, який організовував теракти та провокації проти українського населення. Переодягався у форму УПА з метою дискредитації українських воїнів. Вони його, до речі, й ліквідували. Не називайте це вандалізмом або оскверненням. Це лише правильне оформлення ненаших «героїв», - написав С.Мазур на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, в ніч на 21 червня на могилі Н.Кузнєцова невідомі намалювали жовтою фарбою тризуб, а також написали «ворог УПА» і «кат», також тризуб намалювали на постаменті пам'ятника загиблим солдатам Червоної армії.

Могила М.Кузнєцова розташована на Пагорбі слави - місці, де поховані російські солдати, загиблі в Першій світовій війні, а також військовослужбовці Червоної армії, які загинули у Другій світовій війні.

С.Мазуру Голосіївський районний суд м. Києва 18 липня обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці за напад на тимчасове поселення ромів на Лисій горі в Києві та його демонтаж. Соратники С.Мазура повідомили, що на це рішення буде подано апеляцію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Інтерфакс-Україна