Під час будівництва і ремонту вулиць у Львові застосовуватимуть нові технології

Вперше такі технології планують застосувати під час будівництва проектованої вулиці від Пластової до Творчої.

19.08.2018 22:32   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

Під час майбутнього проектування та будівництва доріг у Львові будуть застосовувати новітні технології задля підвищення якості дорожнього покриття та збільшення терміну його експлуатації. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету ЛМР у п'ятницю, 17 серпня.

Читайте також

Ремонт дороги на Дрогобич завершать до кінця тижня
Траса Одеса - Львів буде платною

Як розповів під час засідання керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, такі технології дозволять значно економити кошти на матеріалах будівництва, а також збільшать термін експлуатації та гарантії вулиць і доріг. Конкретних технологій у міській раді поки що не називають, проте розглядають як варіант екополімери, які не шкодять довкіллю, пише - Твоє місто.

«Дорожній одяг містить ґрунт, пісок, геотекстильне полотно, щебінь та три шари асфальту. При застосуванні екополімерів можна буде відмовитися від піску, геотекстилю, щебню і нижнього шару асфальту, що здешевить будівництво на 30%, а термін експлуатації збільшиться до 10 років», – розповів Олег Шмід.

Замовники робіт зобов’язані використовувати такі технології при будівництві проектованих доріг від вулиці Пластової до Творчої та вулиці від Суботівської до мікрорайону Рясне, при ремонті вулиці Пилипа Орлика, будівництві велодоріжки до Винників, під’їздних шляхів і майданчиків поблизу сміттєпереробного заводу на Пластовій та будівництві дамби Пелчинського ставу при вході у парк культури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто