Суд призначив експертизу слів мера Сколе про євреїв

27.08.2018 10:52   Джерело: SKOLE-TODAY
Опубліковано : Патрік Скеля

Стрийський міськрайонний суд Львівської області ухвалив провести експертизу заяв мера міста Сколе Володимира Москаля на предмет наявності ознак антисемітизму та розпалювання ворожнечі.

Читайте також

Суд взяв під варту мера Сколе, який був затриманий на хабарі, з можливістю внесення застави

Такі дані Шарій.net виявив в реєстрі судових рішень, пише - SKOLE-TODAY.

 

Згідно з текстом постанови, заступник начальника Управління СБУ у Львівській області звернувся до Стрийського відділ поліції з повідомленням про те, що в Facebook розміщено відео виступу мера мыста Сколе Володимира Москаля, яке може містити ознаки кримінального злочину.

Слідчий поліції звернувся до суду з клопотанням про проведення експертизи слів В. Москаля в Українському науково-дослідному інституті спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України.

«Чи містяться у виступі ОСОБА_4 ознаки факту розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі, а також гідності громадян єврейської національності в зв’язку з їхніми релігійними переконаннями ?;

Чи містяться у виступі ОСОБА_4 висловлювання образливого характеру щодо осіб єврейської національності ?;

Чи є висловлювання ОСОБА_4 фактичним твердженням або оціночним судженням? », – такі питання слідчий поставив експертові.

Суд задовольнив клопотання і доручив провести експертизу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: SKOLE-TODAY