Помер відомий тренер «Динамо», який виховав зірок спорту (Фото)

До останніх днів Юрій Гайдаєнко тренував свою команду.

07.09.2018 23:30   Джерело: Народна Правда
Опубліковано : Патрік Скеля

У четвер, 6 вересня, пішов з життя відомий український спортсмен, заслужений тренер України з водного поло Гайдаєнко Юрій Михайлович, якому було 68 років.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Львівської регіональної організації спортивного товариства «Динамо» України, пише - Народна правда.


Помер відомий тренер “Динамо”, який виховав зірок спорту


Зазначається, що останніми роками здоров’я Юрія Гайдаєнка було дуже слабким, проте до останніх днів він тренував команду «Динамо».



Юрій Михайлович Гайдаєнко народився 29 листопада 1949 року у Львові в музичній сім’ї. Його батько був музикантом у військовому оркестрі, брат став викладачем музики, а сестра – піаністкою.

Читайте також

Футбольні фанати нагадали, що Маріуполь – це Україна і розмістили банер «SСURKIS-SEPAR»
Ще один клуб УПЛ переїде зі Львова в Тернопіль

Спортом Юрій Михайлович захопився ще у школі, у шостому класі він почав займатися плаванням, а в 17 років вже став гравцем львівського «Динамо», у складі якого зіграв 12 сезонів. У 1975 році його команда завоювала четверте місце на чемпіонаті СРСР.

У 1978 році Юрій Гайдаєнко закінчив кар’єру гравця і почав працювати тренером. Під його керівництвом команда з водного поло стала бронзовими призерами в 1989 році і 1991 році, а в 1995 році команда вперше стала чемпіоном в незалежній Україні.

Протягом трьох років Юрій Гайдаєнко тренував національну збірну України з водного поло, яка в 1996 році отримала право бути в списку 12-ти учасників Ватерпольного турніру Олімпійських ігор в Атланті.

У 1989 році Юрію Гайдаєнко було присвоєно звання Заслуженого тренера України. Майже все своє життя він присвятив спорту.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Народна Правда