Відтепер львівські інспектори можуть штрафувати порушників паркування по фото

Мерія впроваджує новий закон щодо паркування автомобілів.

22.09.2018 09:31   Джерело: LV Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

У п'ятницю, 21 вересня, відбулось засідання Виконавчого комітету Львівської міськради. Під час провадження інспекторам з паркування управління безпеки міста ЛМР повноваження штрафувати водіїв, які порушують правила паркування та евакуйовувати автомобілі.

Читайте також

У Львові - ажіотаж навколо місць на автостоянках
Біля Шевченківського гаю збудують новий паркінг
Львів щомісяця отримує 140 тисяч гривень з оплати старих стоянок

З 27 вересня почне діяти закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів», тоді і почнуть діяти інспектори з паркування. Робота інспектора полягатиме в слідкуванні того, чи сплачують водії за паркування на платних паркінгах і чи не порушують правил паркування. Помітивши порушення, інспектор матиме право одразу ж викликати евакуатор або ж оштрафувати власника, пише - .

Інспектор паркування матиме планшет, на якому фіксуватиме порушення. Також він матиме портативний пристрій, на якому одразу ж друкуватиме повідомлення про порушення та постанову.

Штраф за порушення правил паркування складатиме від 250 до 1000 грн. У разі несплати водієм штрафу протягом 15 днів Центр безпеки міста звертатиметься до виконавчої служби. У майбутньому інспекторам з паркування планують закупити POS-термінали, аби порушники могли сплачувати штрафи на місці. Приймати готівку інспекторам з паркування заборонено, за це їх штрафуватимуть.

Юрій Діль, керівник міського управління безпеки міста каже: «Наразі є близько 100 претендентів на посади інспекторів з паркування. З них мають відібрати до 15 людей, а з часом чисельність інспекторів збільшать удвічі. На посаду інспектора за паркування приймають людей з юридичною освітою або випускників університету внутрішніх справ. Інспектор паркування отримуватиме зарплату 4800 грн, а також премію 100% (разом 9600грн)».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LV Область.Онлайн