На Львівщині затримали поляка з радіаційним вантажем

Радіаційний вантаж затримали на посту екологічного контролю «Шегині».

23.09.2018 18:56   Джерело: LV Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

Відділ державного екологічного нагляду (контролю) на митній території області Державної екологічної інспекції у Львівській області на посту екологічного контролю МАПП «Шегині» виявив джерело іонізуючого випромінювання з перевищенням норми природного фону випромінювання.

Відомо, що було встановлено (після проведення належних замірів) – громадянин Польщі безпосередньо перевозив предмети невідомого походження у кількості трьох одиниць. А радіаційний фон їх становив 3,00 мкЗВ/год. А це є порушенням Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» статті 20-2. та ПКМУ від 20.03.1995 № 198. Поінформували про це у прес-службі Держекоінспекції області, пише - .

Даний вантаж вилучили й віддали на тимчасове зберігання на спеціально відведеному місці МАПП «Шегині». Стосовно відповідних заходів реагування (в межах компетенції) повідомили Мостиську РДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LV Область.Онлайн