У Львові відкрили пам’ятник героям ЗУНР та УГА

02.11.2018 08:47   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У четвер, 1 листопада, у Львові урочисто відкрили та освятили пам’ятник, створений до 100-річчя Західноукраїнської Республіки.

Читайте також

Вандали вкрали бронзову деталь зі львівського пам'ятника на Пагорбі Слави

Про це повідомили в четвер, 1 листопада, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Пам’ятний знак заввишки понад вісім метрів та площу навколо нього облаштували на розі вулиць Огієнка та Листопадового Чину. Урочисте відкриття розпочалося зачитуванням Відозви Української Національної Ради до мешканців Галичини, про проголошення Західноукраїнської Народної Республіки та театралізованою присягою Січових Стрільців», пише - Щоденний Львів.

«Усі присутні під супровід оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного спільно виконали Державний Гімн України. Опісля усіх героїв, які поклали голови у боротьбі за незалежність України, вшанували хвилиною мовчання», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів