У Львові створять програму будівництва дитячих садків

04.11.2018 18:42   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові створять програму будівництва дитячих садків та контролюватимуть діяльність забудовників ЖК у напрямі будівництва нових садочків.

Читайте також

У львівських садочках оновлюють харчові блоки та пральні кімнати
У Львові в школах і садках з батьків збирають до 4 млн грн

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

Сьогодні, 2 листопада, під час засідання виконавчого комітету було підтримане протокольне доручення, згідно з яким повинен здійснюватись контроль над будівництвом садочків у нових житлових комплексах. Також у подальшому можливе напрацювання відповідної програми державно-приватного партнерства, за якою інвестор будуватиме ДНЗ за умови існування в ньому певної кількості бюджетних груп.

Відповідно до протокольного доручення, передбачено:

  • провести аналіз та надати звіт членам виконкому й громадськості щодо всіх містобудівних умов та обмежень, які передбачають будівництво ДНЗ як складової частини житлових комплексів, виданих протягом останніх 5-ти років у Львові;
  • керівнику ДАБК надати інформацію щодо процесу будівництва таких ДНЗ, аби розуміти, чи забудовники виконують взяті на себе зобов’язання;
  • скласти перелік земельних ділянок, на яких, згідно з містобудівною документацією (генпланом, зонінгами, детальними планами території), передбачено будівництво ДНЗ, оприлюднити їх та почати процес відведення і закріплення за громадою міста;
  • створити стратегічну програму будівництва ДНЗ, необхідних для повноцінного та комфортного проживання мешканців міста Львова.

За словами члена виконкому Ореста Печенка, це можливо робити як за кошти міського бюджету, так і залучаючи приватних інвесторів. Можливо і створення програми державно-приватного партнерства, де приватний інвестор готовий збудувати дошкільний навчальний заклад, за умови наявності певної кількість груп, які будуть мати бюджетне фінансування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo