Польські ультрас палили фаєри на цвинтарі орлят у Львові (Фото)

Таким чином футбольні фанати відзначили 100-річчя оборони Львова поляками від армії ЗУНР.

12.11.2018 14:05   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

Польські футбольні фанати відзначили 100-річчя оборони Львова поляками від армії ЗУНР, запаливши фаєри перед могилами львівських Орлят на Личаківському кладовищі. Про це йдеться на сайті організації Wielki Slask, яка й організувала акцію, пише - Твоє місто.

Читайте також

Зі Львова на відпочинок до Польщі поїхали 20 дітей учасників АТО та переселенців

«Організація "Велика Сілезія" для Орлят Львівських і кресов'яків з нагоди 100-річчя героїчної оборони Львова відвідали цвинтар львівських орлят і як футбольні уболівальники віддали честь найбільшим польським героям, про яких проукраїнська польська держава забула», – йдеться у повідомленні організації у Facebook.

Перед поїздкою до Львова, ультрас відвідали польськомовну школу №3 у Мостиськах та школу №10 у Львові. У коментарі Zaxid.net директор Личаківського кладовища Михайло Нагай повідомив, що акція тривала не більше п’яти хвилин. Загалом учасників акції було дванадцятеро. Вони по черзі заходили на цвинтар, де розгорнули транспорант і запалили фаєри.

«До поліції ми не звертались, оскільки вони одразу пішли і не вчиняли антиукраїнських провокацій», – сказав Михайло Нагай.

На акцію відреагував голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Це Львів, а не Польща. Це цвинтар, а не стадіон. Польські радикали продовжують використовувати мертвих у непотрібних війнах з сусідами», – написав він.

Додамо, що цвинтар Орлят у Львові – це поховання польських учасників боїв проти ЗУНР у 1918-1919 роках та проти більшовиків у 1920 роках. Після взяття Львова радянськими військами, цвинтар поступово руйнували та майже знищили у 1971 році. Меморіал вдалось відновити у 2005 році.

Нагадаємо, Львівська обласна рада ухвалила резолюцію, в якій вимагає від міської влади та правоохоронних органів усунути скульптури левів з написом «Тобі, Польща» на цвинтарі Орлят. У МЗС Польщі висловили протест і заявили, що рішення щодо знесення можуть ухвалювати в Києві, а не Львові. Президент Польщі Анджей Дуда закликав Президента України Петра Порошенка втрутитись у справу з левами на цвинтарі Орлят.

Фото kibiceslaska.pl


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто