На медицину виділяють лише 43% коштів від потреби галузі

13.11.2018 11:30   Джерело: VЕZHA
Опубліковано : Патрік Скеля

На медицину виділяють лише 43% коштів від потреби галузі, а влада не надає медичного захисту громадянам, пише - VЕZHA.

Таку думку висловив Костянтин Надутий, координатор української медичної експертної спільноти, заступник голови правління Всеукраїнського лікарського товариства під час прес-конференції у Львові.

«Зараз в Європі, як і в світі, спостерігається світова криза медичних кадрів. Україна – єдина країна, де Прем’єр-міністр підписав документ про те, що у нас надлишок лікарів і медсестер. Якщо б таке підписав Прем’єр-міністр Франції, то я вам гарантую, за тиждень його б вже не було. Зараз ми повинні ставити перед владою питання, яким чином вона надає медичний захист своїм громадянам. Якщо вона цього не робить, то нехай поступається іншій владі. Якщо держава не виконує свої функції щодо збереження стоматологічного здоров’я людини, то навіщо така держава? На що тоді вона витрачає мої податки? Україна не бідна країна, Україна – бідна держава», – сказав Костянтин Надутий.

Також він додав, що щорічно Україна втрачає 6 тисяч медичних працівників, які виїжджають за кордон.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: VЕZHA