У Жовкві відреставрують 300-річний храм за майже 4 млн грн

Реконструкція церкви Пресвятої Трійці триватиме до грудня 2019 року.

20.11.2018 15:24   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Державний історико-архітектурний заповідник у Жовкві оголосив тендер на комплексну реставрацію дерев’яної церкви Пресвятої Трійці, яка належить до світової спадщини ЮНЕСКО. Інформацію про тендер оприлюднили у середу, 14 листопада, на сайті публічних закупівель Prozorro. Очікувана вартість робіт – 3,95 млн грн. Фінансування робіт здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

На Львівщині відремонтують чотири старовинні церкви
Дитсадок реконструйований за європейськими стандартами відкрили у Львові

Згідно із договором, роботи мають закінчити до 25 грудня 2019 року. У технічному завданні вказано, що переможець аукціону повинен розібрати бутобетонні фундаменти храму, відреставрувати кам’яну кладку, демонтувати старий дах і встановити новий, замінити вікна, покласти підлогу, відреставрувати двері, встановити 200-кілограмовий залізний хрест тощо.

Довідка: Дерев'яна церква Пресвятої Трійці у Жовкві була споруджена у 1720 році. Це храм — видатна пам’ятка архітектури та монументального мистецтва галицької школи. Головною цінністю храму є позолочений монументальний бароковий іконостас. 21 червня 2013 року церква Пресвятої Трійці була включена у список світової спадщини ЮНЕСКО.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET