На Львівщині пенсіонерка поглумилася над могилою

03.12.2018 18:04   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині судили пенсіонерку, яка вчинила наругу над могилою чоловіка.

Читайте також

Вандали вкрали 50-кілограмовий вінок з меморіалу в Личаківському районі Львова
На Львівщині нелюди вкрали пам’ятник воїну

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Городоцький районний суд засудив мешканку Городоцького району до штрафу за те, що вона лопатою і сокирою зруйнувала поховання , аби спонукати жінку померлого до перепоховання. Жінку засудили до штрафу у 1700 грн.

Подія сталася у квітні 2018 року у м. Комарно Городоцького району Львівської області. Як зазначається у матеріалах рішення, пенсіонерка штиковою лопатою і сокирою зруйнувала надгробний насип на могилі родинного поховання, демонтувала хрест, пошкодила бетонне огородження, демонтований хрест винесла за кладовище, а частину структурних елементів з огородження викинула на сміттєзвалище.

У судовому засіданні жінка показала, що 08.04.2018 р. виявила на старому кладовищі у м. Комарно Городоцького р-ну Львівської обл., підпоховання без її відома у могилу до родичів, що її обурило. Своє невдоволення вона виказала чоловікові та дружині покійного та вимагала від останньої та інших родичів перепоховати труну з тілом померлого, але підтримки не знайшла. Уважаючи, що до могили ніхто, окрім неї, не має права хоронити, вона через три дні з 13:00 до 14:00 лопатою та сокирою зруйнувала поховання, повикидала квіти. Вчинене мотивує афектом, помстою, бажанням заставити жінку перепоховати труну з тілом чоловіка, а не бажанням поглумитися над могилою.

Суд розцінив її свідчення критично. Зокрема, не повірив, що злочин вчинено у стані афекту, бо афект виникає раптово, як безпосередня реакція на подразнення, а жінка свої дії спланувала. При цьому суд також ураховує, що вона мала багато інших можливостей для врегулювання питання про перепоховання, без порушення кримінального закону, не посягаючи на моральні устої суспільства та принципи загальнолюдської моралі.

27 листопада 2018 року Городоцький районний суд Львівської області визнав пенсионерку винною та засудив за ч. 1 ст. 297 КК України до покарання - штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 грн.). А вирок суду може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo