Зимова Тустань: феєрія снігу та каміння (Фото)

23.12.2018 13:28   Джерело: Край
Опубліковано : Патрік Скеля

Тустань – унікальна пам’ятка історії, археології, архітектури та природи, розташована серед лісового масиву Карпат у Сколівському районі Львівщини. Природа нагромадила тут величезні брили каменю-пісковика, окремі з яких – великі моноліти, мають навіть свої назви: Камінь, Острий Камінь, Мала Скеля, Жолоб (Орел), пише - Край.

Читайте також

Львів вперше увійшов до сотні найбільш туристичних міст світу

Люди надали свого змісту цьому природному феномену.  В ІХ столітті тут виник давньоруський наскельний оборонний комплекс, пізніше перетворений на митницю на важливому соляному шляху, що вів з Дрогобича на Закарпаття та до Західної Європи. Фортеця-митниця проіснувала до ХVІ століття. Сьогодні на місці колишньої твердині працює Державний історико-культурний заповідник «Тустань».

Тут гарно у будь-яку пору року. Але особливо зимою, коли блискучий сніг особливо рельєфно підкреслює дивовижну красу цих величавих скель.

















Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Край