Мураєв сам накликав свою політичну загибель, – експерти

26.12.2018 15:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Політологи говорять про крах політсили Євгена Мураєва.

Народний депутат, лідер партії «Наші» Євген Мураєв своїми словами і вчинками прирік себе на політичну смерть. Таку думку висловили відразу ряд політичних експертів і блогерів.

Так, політолог Володимир Макарівський заявив, що найцікавіша частина оновленого списку санкцій Російської Федерації, оприлюдненого 25 грудня, – це поява в ньому Євгена Мураєва, який ще кілька днів тому користувався в Москві повною підтримкою.

«Їздив туди, спілкувався і відкрито пропагував нав’язані йому ідеї. Однак зрадників не люблять ніде. Коли Мураєв виступив з доносом в СБУ на нову партію, коли сказав, що Медведчук постійно літає до Путіна і просив українські правоохоронні органи звернути на це особливу увагу, реакція на це була передбачувана, в тому числі і в Москві », – написав Макаровський.

Він підкреслив, що тепер Мураєву закритий в’їзд в РФ, а у себе на батьківщині відкрита дорога «тільки до Тягнибока або Яроша».

«І що тепер цей політик може дати своєму електорату? Світ? Навряд чи – з ним ніхто не сяде за стіл. Його і в Росію не пускають тепер. Так що і цей шлях закритий. Як, власне, і інші важливі питання вирішувати йому просто ні з ким. Шкода, що так швидко закінчилася кар’єра молодого обдарування Євгена Мураєва.

Але це і урок для всіх: не можна бути одночасно у всіх гніздах і клювати з усіх годівниць », – констатував експерт.

З цим погодився і політолог Олексій Голобуцький, на думку якого тепер від Мураєва остаточно відвернулися виборці.

«Народ весело зустрів новий “Санкційний список Кремля”, а ось Мураєву сьогодні сумно. Він так старався, від щирого серця або, там, підшлункової стукав в СБУ на “неправильних опозиціонерів” – а його за це мало того що під санкції, так навіть номера красивого не дали, лише 347-й!)) Народ не зрозумів, колеги послали, виборці відвернулися », – підкреслив Голобуцький.

У той же час блогер Олена Маркосян зазначила, що звернення Мураєва в СБУ з доносом на колишніх соратників поставило на ньому хрест як на політику.

«Після звернення Жені Мураєва до Грицака, подумала, що він просто трохи запізнився зі стартом виборчої кампанії, але тепер бачу – він запізнився в політику. Назавжди. І поява його прізвища в списку санкцій РФ це тільки підтверджує. Росія не бажає допомагати бізнесу і політикам, дії яких ведуть до консервації нашої влади в її показній агресивній русофобії.

Занадто дорого це коштувало Україні. Ми за це заплатили зруйнованою економікою, божевільним зубожінням народу, тисячами життів і мільйонами покалічених доль, але, схоже, для новоявлених кандидатів і зажерливих політиканів це не аргумент », – заявила Маркосян.

У подібному дусі висловилися ще цілий ряд українських політологів і ТОП-блогерів. Вони одностайні в одному: шлях лицемірства і зради, за яким пішов Євген Мураєв, привів його самого і його політсилу до політичного краху. Від удару, нанесеного російськими санкціями, йому вже ніколи не відновитися.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews