«Укрпошта» і Львівська митниця потрапили у контрабандний скандал

12.01.2019 16:20   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Патрік Скеля

Поляки затримали фірмовий мікроавтобус державного підприємства поштового зв’язку із контрабандою сигарет. Факт затримання автомобіля «Укрпошти» польськими митниками підтвердив начальник Львівської митниці Левко Прокіпчук та прес-служба ПАТ «Укрпошти», пише - Львівський портал.

Читайте також

​ Іноземець хотів провезти через кордон розвідувальний пристрій
Гвинтівку під набій Флобера знайшов службовий пес на «Раві-Руській»
У автомобілі мешканця Львівщини митники виявили 820 пачок сигарет

Як стало відомо, фірмовий автомобіль «Укрпошти» перетнув пункт пропуску «Шегині» і намагався в’їхати до ЄС через ПП «Медика», де й був затриманий польськими митниками. Посилки оформлялись у Київській митниці, а Львівська митниця здійснювала їх транзитне оформлення.

«Безперечно виявлення сигарет в мікроавтобусі «Укрпошти» на кордоні з Польщею – це не звичайне виявлення. Його особливістю є те, що незаконне переміщення здійснювало державне підприємство поштового зв’язку. Однак це ні в якому разі не знімає відповідальності з посадових осіб митниці, які відповідають за митне оформлення таких товарів. Іншою особливістю є те, що посилки, в яких були сигарети, оформлялись у Київській митниці, а Львівська митниця здійснювала їх транзитне оформлення. В будь якому випадку цей випадок має бути ретельно перевірений, а винні особи притягнуті до відповідальності», – повідомив у Фейсбук начальник Львівської митниці Левко Прокіпчук.

Водночас посадовець визнає, що митники не в змозі проконтролювати усі поштові відправлення у пунктах пропуску.

«Проведення стовідсоткових оглядів поштових відправлень в пунктах пропуску є майже неможливим. Так, звісно можна і слід залучати кінологічні команди. І очевидно, що з часу початку функціонування стаціонарних скануючих систем, які зараз монтуються в пунктах пропуску «Краковець», «Шегині», «Рава-Руська» протидіяти таким порушенням буде легше», – зауважив Левко Прокіпчук.

Також він уточнив, що мова йде про затримку контрабанди 592 блоків сигарет.

Відтак на Львівській митниці призначено перевірку. Аналогічне розслідування проводить й «Укрпошта».

Також відомо, що контрабанда прямувала у відправленнях з України до США.

«Під час догляду службового автомобіля АТ «Укрпошта» працівники митного посту Medyka Polska (Польща) виявили блоки з цигарками, які пересилались у міжнародних поштових відправленнях з України до США та склали протокол про порушення митих правил.

«Укрпошта» проводить службове розслідування щодо вказаних фактів і в разі підтвердження порушення правил надання послуг поштового зв`язку при прийнятті відправлень у відділеннях працівники будуть притягнуті до відповідальності. Також відразу АТ «Укрпошта» поінформувала Службу безпеки України та ДФС про дану подію», – йдеться у повідомленні ПАТ «Укрпошти».

Довідково:

Транзитний логістичний міжнародний маршрут до США (почав діяти з 17 грудня 2018 року): автомобільний Київ – Львів – Ряшів (Польща) та авіаційний – Жешув – Нью-Йорк був розроблений та погоджений Укрпоштою із польським поштовим оператором. Це зумовлено значним зростанням обсягу експортних відправлень і затримками оброблення пошти в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал