Через спалах кору в одному з пологових відділень Львова заборонили партнерські пологи

До обмежень також входить вільне відвідування вагітних та породіль у лікарні.

05.02.2019 17:50   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

У третій міській клінічній лікарні Львова тимчасово заборонили практику партнерських пологів та вільне відвідування вагітних і породіль на період епідемічного спалаху кору. Про це повідомляють на сторінці пологового відділення лікарні у Facebook, пише - Твоє місто.

Причиною обмежень називають підвищений рівень захворюваності на кір серед дітей та дорослих та наказ управління охорони здоров’я від 15 січня 2018 року.

Нагадаємо, Львівщина залишається лідером в Україні за кількістю хворих – торік на кір захворіли понад 10 тисяч людей. 

Інфекційні лікарні через спалах переповнені з вересня. Від кору немає специфічного лікування, але хвороба може призводити до важких ускладнень, подекуди – летальних. Єдиний спосіб попередити захворювання – зробити щеплення. Безкоштовно провакцинуватися можуть діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику: медики, освітяни, студенти, військові, учасники Операції об’єднаних сил. Кабінети щеплень працюють у всіх поліклініках міста. Цього року від ускладнень кору померла 36-річна жінка.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто