Львівську вчительку, яка залишила на кордоні учня, звільнили з посади завідувачки

Директорка, яка сама отримала догану, має розглянути питання про її звільнення зі школи взагалі.

20.02.2019 11:39   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

Управління освіти провело службове розслідування у справі, коли через проблеми з документами під час шкільної поїздки учня 10-го класу львівської школи №98 залишили без нагляду на кордоні. Про це у коментарі розповіла керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, пише - Твоє місто.

Читайте також

У Львові батьки нагодували дітей отруйними грибами
На Львівщині виник скандал на виборах до ОТГ
У Львівській області стало народжуватись більше дітей

«Ми перевірили факти, про які повідомила мама. Відтак керівниці школи Людмилі Зембі оголосили догану. Завідувачку Тетяну Мних звільнили з цієї посади, зараз вона працює вчителькою української мови. Далі директорка має розглянути питання про її звільнення зі школи: ми просто рекомендуємо, бо школи мають кадрову автономію, і директорка є безпосереднім роботодавцем», – пояснює Зоряна Довганик.

Вона додала, що зараз Тетяна Мних перебуває на лікарняному. У школі №98 у коментарі Tvoemisto.tv підтвердили інформацію про лікарняний, проте із самою директоркою протягом двох днів редакції не вдалося зв’язатись.

Мама ж 10-класника, Тетяна Бойко, каже, що хлопець одужав, продовжує ходити в школу.

«Ми більше нікуди не звертались, бо основне – це щоб дитина довчилась у тій школі без проблем. Наскільки я знаю, директорці винесли догану, а завуча мали звільнити», – розповіла вона Tvoemisto.tv.

Нагадаємо, історія трапилась ще в січні. Тоді учні школи №98, що на Сихові, поїхали на екскурсію за кордон з директоркою та завідувачкою. Один хлопець виявив, що мав при собі не біометричний паспорт, а звичайний і без візи. Мама не привезла синові забутий паспорт, а педагоги залишили дитину на прикордонників, з якими буцімто домовились, що вони відвезуть хлопця до Львова. Проте школяр добирався сам, після чого, за словами мами, сильно захворів.

Олександра Бодняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто