На Львівщині виник скандал на виборах до ОТГ

12.10.2017 21:30   Джерело: Кулемет
Опубліковано : Львівський Новинар

На Львівщині виник скандал у Рудках: на виборах до ОТГ виявлено кандидатів, які не мають права балотуватись на виборах. Про це Кулемету повідомив керівник фракції «Укроп» у Львівській міськраді Ігор Телішевський, - пише Кулемет.

Як пояснює Телішевський, згідно із законодавством, кандидати повинні висуватись від одного суб’єкту виборчого процесу.

«Якщо у 2015 році кандидати висувались, скажімо, від партії «Укроп» до Самбірської районної ради і вони досі є кандидатами до райради із певним місцем у виборчому списку, то зараз вони не можуть висуватись від іншої політичної сили на вибори у ОТГ. Це заборонено законом», – пояснив Телішевський.

Він додав, що у цій ОТГ виявлено десять таких кандидатів.

«Є десять дублікатів кандидатів від партії «Народний контроль», «Батьківщини» та Аграрної партії України. Сьогодні до півночі ТВК має прийняти рішення про те, щоб зняти їх із виборчого процесу, оскільки вони є кандидатами до інших органів місцевого самоврядування», – пояснює Телішевський.

Він додає, що на місці уже присутні представники від деяких політичних сил.

«Голова ТВК начебто лягла у лікарню, проте виявилось, що фізично її там уже немає. Зараз на місці уже перебувають представники від деяких партій та місцеві журналісти. На місці відбувається реальний кіпіш, адже усі шукають по хатах членів ТВК, щоб вони прийняли відповідне рішення на вимогу Центральної виборчої комісії. Серед тих десяти осіб є дуже серйозні люди і багато хто зараз пробує вплинути на ситуацію, що склалась», – пояснив Телішевський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет