Порошенко зібрав на своєму мітингу в Києві в десятки разів більше людей, ніж Тимошенко, – блогер

21.03.2019 16:16   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Львівщини

У чинного Президента Петра Порошенка куди вищий рівень народної підтримки, ніж у головних конкурентів – Юлії Тимошенко та Володимира Зеленського.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала політичний експерт Світлана Кушнір, проаналізувавши останні мітинги лідерів президентських перегонів.

 Вона наголосила, що не рекомендує опиратися на різноманітні рейтинги і соцопитування. Мовляв, вони пишуться і складаються за принципом «хто більше заплатив, того на перше місце і поставили».

Відтак, на її думку, значно красномовнішим показником народної підтримки є мітинги і зустрічі кандидатів з виборцями.

«Люди не полінувалися, вийшли на вулицю, стояли і слухали кандидата. Найімовірніше, і на вибори ці люди теж прийдуть і проголосують», – певна пані Кушнір.

Вона переконана, що саме в цьому аспекті у Володимира Зеленського з підтримкою не дуже.

«Його виборці – молоді люди (від 18 до 35), і тільки на словах хочуть змін. Втім, практика показує, що на вибори такі не ходять. Підтримати лайком – будь ласка, а ось йти кудись, заповнювати папірці, а ще й в черзі за бюлетенем постояти – це не про них», – вважає блогер.

На її думку, у Тимошенко, якщо порівнювати із Зеленським, більше народної підтримки. Так, в березні у столиці лідерка «Батьківщини» зібрала мітинг, на який прийшли близько 10 тисяч осіб.

«Згідно з даними штабу Тимошенко, на Контрактовій площі в Києві вони зібрали під своїми прапорами 10 тисяч послідовників. На доказ опубліковані фото, де помітна велика масовка. Але є і альтернативна точка зору – зверху. По мережі гуляє відео, на якому блогер знімає мітинг Юлії Тимошенко з колеса огляду. Уже з цього ракурсу захід виглядає в рази скромніше. Підтримати Юлію Володимирівну прийшли від сили дві-три тисячі чоловік», – зазначила Кушнір.

У чинного президента, за словами блогера, ситуація найкраща – на його мітинг на Михайлівській площі в минулі вихідні зібралося близько 30 тисяч осіб.

«Є офіційні дані київської Нацполіції, яка нарахувала 30 тисяч учасників на Михайлівській площі. Якби про це написав штаб Порошенко, я б теж сумнівалась, але підрахункам Нацполіції я вірю більше. Фактично, на мітингу Порошенко зібрав в десятки разів більше людей, ніж пані Тимошенко», – написала Світлана Кушнір.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews