План Порошенка передбачає розвиток економіки для зростання фінансових можливостей українців, – експерт

21.03.2019 22:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

План президента Петра Порошенка передбачає розвиток економіки для збільшення фінансових можливостей українців. Про це заявила політичний експерт Світлана Кушнір в соціальній мережі Facebook.

"Щодо індексації пенсій. Я з цього питання постійно зустрічаю маніпуляції і нерозуміння елементарних економічних основ. Розповідаю на пальцях: чим вищі доходи населення, тим вище виплати пенсіонерам. І коли деякі політики розповідають, що вони піднімуть пенсії і зарплати одним своїм "святим ликом" – вони несуть повну нісенітницю", – вважає Кушнір.

Вона нагадала таким популістам, що гроші не беруться з нізвідки – їх потрібно заробити.

"Зараз українська економіка поступово вибирається з кризи. Відповідно, зростають доходи населення, і в державі з'являється ресурс для підвищення соціальних виплат. Зараз цього ресурсу досить, щоб провести індексацію пенсії. Давайте пройдемося по цифрам. За даними Кабміну, в березні пенсії виросли в середньому на 500 грн. У деяких випадках – до тисячі. Плюс до цього, пенсіонери, у яких великий трудовий стаж, але пенсія нижча за 1700 гривень, отримають додаткові одноразові виплати в сумарному розмірі 2410 грн", – наголосила експерт.

Вона також назвала підвищення виплат – першими кроками по боротьбі з бідністю.

"Ясна річ, що цифри ці не космічні. Про це говорять і вищі державні діячі. Наприклад, президент Петро Порошенко на останньому своєму мітингу в Києві озвучив цю ж тезу: пенсії збільшилися, але цього недостатньо. Природно, вся 30-тисячна юрба, яка була присутня на зустрічі, цю думку підтримала. Це, безумовно, дуже популярна ідея в народі, але я хочу звернути увагу на інше: зараз важливо зберегти і примножити той ріст, який намітився в українській економіці. Для цього потрібно уникати будь-яких потрясінь і різкої зміни курсу, яким рухається країна. Дати їй спокійно працювати і рости", – заявила політичний експерт.

Також, за її словами, президент Порошенко назвав своєю метою на найближче майбутнє боротьбу з бідністю.

"Президент на тій же зустрічі сказав, що, згідно з його планом, в результаті розвитку економіки кожен українець повинен "відчути на своїй кишені" зростання власних фінансових можливостей, свого добробуту. Думаю, саме в цьому і повинен бути сенс економічного розвитку будь-якого соціально-орієнтованого успішного сучасної держави", – підсумувала Світлана Кушнір.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews