8 крутих місць Львова, про які ви не знали (Фото)

27.03.2019 23:32   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Перелік маловідомих місць Львова, які варто відвідати як туристам, так і мешканцям міста, пише - 032.ua.

Гора Баба Род

 

Стародавнє львівське «місце сили». Гора Баба Род (висотою 294 м над рівнем моря) розташована між вул. Старознесенською, Польовою та залізничною колією. Зараз з гори можна насолодитися панорамою міста, тут встановлено памʼятний хрест та державний прапор, присвячений Дню Незалежності України. На місці Баба Род розміщувалось давнє словʼянське капище Рода і Рожаниці, а також тут було знайдено рештки давнього словʼянського поселення, повʼязаного з язичницькими обрядами датованого між VI - XI ст.

Де? На вулиці Старознесенській, 41.

Двір загублених іграшок

 
 

У районі Підзамче, в дворику будинку на вулиці Князя Лева, 3 заховався музей загублених іграшок. Збирати колекцію розпочав місцевий мешканець Василь Глушковський для своїх онуків. Він поставив гойдалку, зробив пісочницю, змайстрував фонтан та прикрасив подвірʼя іграшками. Його ініціативу перейняли й інші мешканці будинку. Зараз у дворику можна знайти ведмедів, коників, старі ляльки, машинки. У сервантах вмістилися забавки, а неподалік - вазони з квітами, на стінах - картини. Долучитися до міні-музею може кожен охочий, принісши сюди стару іграшку.

Де? На вулиці Князя Лева, 3.

Арт-галерея під відкритим небом

 
 

Творчий простір «Щось цікаве» розташований у затишному дворику на пл. Ринок, 13. Тут експонують свої роботи молоді художники. Автори робіт постійно експерементують, втілюючи в життя нові та цікаві ідеї. Окрім виставок, у арт-галареї проводять майстер-класи і акустичні концерти. Завітайте в «Щось цікаве» і ви відчуєте чарівну атмосферу мистецького осередку Львова.

Де? На площі Ринок, 13.

Музей скла

 
 

Музей скла розташований у приміщенні палацу Бандінеллі на пл. Ринок, 2. Це єдиний в Україні профільний музей, у якому представлена історія галицького скла. Сьогодні експозиція музею розміщена в двох залах. Перша зала - історичне скло. Друга - сучасне скло і колекції Міжнародних симпозіумів гутного скла. Експонати музею скла збагатять відвідувачів знаннями щодо еволюції виробництва скла, прикладами декоративного оздоблення, орнаментикою та асортиментом скляного виробництва.

Де? На площі Ринок, 2.

Лиса гора

 
 

Лиса гора розташована між сусідньою Замковою горою та Кайзервальдом, а точніше вул. М. Кривоноса та О. Довбуша. ЇЇ висота - 389 м над рівнем моря. За багато віків гора обросла легендами. Львівʼяни вірять, що гора - улюблене місце нечисті: на її вершині проводять свої шабаші відьми та чарівниці. У XIII ст. тут височів один із замків князя Лева Даниловича, зруйнований поляками у 1340 році. До речі, з гори можна спостерігати, як центральну частину міста, так і майже все Підзамче. Лиса гора стане для вас чудовим місцем для романтичної прогулянки та споглядання краєвидів Львова.

Де? Між вулицями М. Кривоноса та О. Довбуша.

Деревʼяна церква на Сихові

 
 

На вул. Садибній 1-А, що на Сихові, розміщений унікальний храм - Церква Присвятої Трійці. Це єдина автентична деревʼяна церква у Львові. Історик В. Вуйцик припускає, що церкву спорудили близько 1654 р. за сприяння гетьмана Богдана Хмельницького. Сихівський храм є одним з небагатьох у Західні Україні, який славиться своїм внутрішнім розписом, датованим 1683 р. В Україні збереглося лише пʼять храмів з подібними розписами.

Де? На вулиці Садибна, 1-А.

«Ретро гараж»

У львівському трамвайному депо на перехресті вул. Сахарова та Вітовського розташований єдиний у місті «Ретро гараж». Виставка розміщена в ангарі, який займає 500 кв. метрів. Глядачам представлено чотири експозиції: одна належить Львівському історичному музею, інші - надані приватними львівськими колекціонерами. Тут ви зможете побачити ретро-автомобілі, скутери, мотоцикли, велосипеди, модлелі маленьких авто та навіть колекцію номерних знаків. Експонати зібрані із декількох країн, а біля кожного з них розміщені таблички з характиристиками.

Де? На вулиці Дмитра Вітовського, 57А.

Музей іграшок у Львові

 
 

Торік відкрили світ дитинства та казок - Львівський музей іграшок. Ініціатор проекту Павло Морозовський, орендує під музей невеличке приміщення позаду оперного Театру, в якому розміщена експозиція налічує 2500 іграшок. Усі іграшки - унікальні та мають свою історію. Найстарішим експонатам - майже 100 років. Власник музею закликає людей не викидати іграшки минулих поколінь, а приносити їх у Львівський музей іграшок, щоб нове покоління мало нагоду вивчати історію.

Де? На вулиці Торговій, 15.

Джерело фото: соціальні мережі


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз