Відтепер Львів та Ригу сполучає прямий авіарейс

02.04.2019 19:25   Джерело: Медіастар
Опубліковано : Патрік Скеля

У вівторок, 2 квітня, відбулося відкриття першого авіарейсу за маршрутом Рига-Львів-Рига авіакомпанією «airBaltic». Рейс буде здійснюватися чотири рази на тиждень з 2 квітня до 26 жовтня 2019 року. Першим рейсом до Львова прибуло 38 пасажирів, пише - Медіастар.

«Ми кожного року робимо аналітику, скільки гостей приїжджає до міста. Минулого року це було понад 2,2 млн гостей, із середнім перебуванням — більше 4-ох днів, і залишає турист за день близько 80 дол. Ми сьогодні розглядаємо туризм як і весь світ, і дуже тішимося, що Україна підходить до індустрії туризму не просто як до індустрії, де люди прилітають спілкуються, а як до великої індустрії економіки, що сьогодні є дуже важливим.

Я переконаний, що багато людей, які вагалися полетіти чи не полетіти — вони точно полетять. Тому, дякую усім, хто доклався до відкриття такого рейсу", — зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

«Якщо для когось відкриття рейсу було роботою, то для мене відкриття цього рейсу було мрією. Бо Почесне Консульство Латвійської Республіки у місті Львові вже існує майже 15 років, і на кожній зустрічі представників Латвії з міською владою, з обласною владою обговорювали питання, коли буде рейс.


Усім приємних польотів до Риги, гарних вражень, щоб ми пізнавали один одного", — Володимир Гарцула, Почесний консул Латвійської Республіки у місті Львові.

«Я надзвичайно втішена, що сьогодні ми маємо таку гарну авіакомпанію «airBaltic» у Львові. Кожен новий напрямок — невеликий кусочок роботи, це заслуга великої команди людей, велика підтримка.

Я надзвичайно вдячна авіакомпанії «airBaltic», що ви прийняли таке рішення прийти у Львів.

Ця компанія є унікальною для Львова, тому що вони не є лоукостом і не є традиційним перевізником, вони дуже динамічно розвиваються. І ми сьогодні надаємо нашому пасажиру ще одну альтернативу вибору в ціні і в якості.

Я дуже рада, що саме сьогодні ми маємо нового перевізника, новий рейс, який відкриває нам нові можливості і нові маршрути", — Тетяна Романовська, генеральний директор МА «Львів» ім. Данила Галицького.

«Я дуже радий сьогодні усіх вас привітати з відкриттям рейсу між Ригою та Львовом. Я завжди дуже радий приїжджати до вас, і сьогодні це дуже важлива подія для відносин між Латвією та Україною.

Хочу подякувати усім тим, хто працював над цим напрямком.

Я вважаю, що цим рейсом ми знову відкриваємо один одного. Львів сьогодні, це не лише місто в Україні, а це також ворота до Трускавця, до Східниці, до Буковеля, до інших міст та курортів у Західній Україні. А з іншої сторони, Рига — це не лише столиця Латвії, а ворота до Таллінна, до Стокгольма", — Юріс Пойканс, Надзвичайний і Повноважений Посол Латвійської Республіки у місті Львові.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Медіастар