На Львівщині чоловік втратив нирку під час гри у футбол

16.04.2019 08:58   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

58-річний мешканець Львівщини втратив нирку від удару м’ячем під час гри у футбол. Хірургам дивом вдалося його врятувати.

Читайте також

Футбольні фанати нагадали, що Маріуполь – це Україна і розмістили банер «SСURKIS-SEPAR»

Про це повідомляє ZAXID.NET, пише - Status Quo.

Лікарі відділення судинної хірургії Львівської обласної клінічної лікарні кажуть: 58-річний мешканець Стрийського району народився у сорочці. Він 10 днів проходив з розірваною ниркою, з великою кровотечею. У заочеревенний простір вилилося близько 3 л крові. Але насправді, попри втрату нирки, цей удар м'яча виявився для чоловіка рятівним.

58-річний чоловік до цього випадку почувався цілком здоровою людиною: багато фізично працював, у вільний час любив пограти у футбол. На початку березня він з друзями грав у футбол, під час якого м’яч поцілив йому у живіт. Удар був дуже сильний, але чоловік не звернув на це особливої уваги – під час гри різне трапляється.

Чоловік майже 10 днів терпів біль. Думав, що у нього радикуліт, тому й болить поперек. Рятувався як міг, пив знеболювальні, протизапальні таблетки. І лише тоді, коли терпіти біль уже було несила, поїхав на обстеження до Стрийської районної лікарні. Місцеві хірурги побачили велику гематому і запідозріли у чоловіка пухлину кишківника, яка розірвалася. Його терміново взяли в операційну. Та під час оперативного втручання з’ясувалося, що діагноз, який медики поставили раніше, не підтвердився. Чоловіка терміново госпіталізували до Львівської обласної клінічної лікарні.

У Львові чоловіка ще раз обстежили і побачили, що у нього розірвана нирка. Його терміно взяли в операційну.

Під час операції, як повідомив судинний хірург, професор Ігор Кобза, з’ясувалося, що діагноз значно складніший. У нирці чоловіка, а точніше у воротах нирки, у пацієнта була пухлина, про яку він не знав, бо УЗД нирок не робив.

Від удару м’ячем у живіт, як кажуть лікарі, пухлина розірвалася, нирка почала кровоточити. Кров виливалася у заочеревинний простір. На щастя, вона не потрапила у черевну порожнину, бо тоді врятувати чоловіка було б значно складніше. Кров стримала плівка, що є між черевною порожниною і заочеревенним простором. Плівка, на щастя, залишилася неушкодженою.

Це той випадок, за словами лікарів, про який кажуть: не було би щастя, так нещастя помогло. Якби не той несподіваний удар м’ячем, чоловік і не знав би, що у нього в нирці є пухлина. А цей випадок допоміг йому вчасно її позбутися.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo