Юний вчений зі Львова отримав 20 тисяч гривень від міста

08.05.2019 10:31   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Подяку та сертифікат на 20 тис грн від міста Львова отримав юний вчений-львів'янин Дмитро Лопушанський. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

З нагоди 763-річчя Львова 3 травня у міській Ратуші відбулось урочисте засідання, під час якого місто нагородило відзнаками, дипломами й подяками людей, які прислужились до розвитку та популяризації Львова.

За непересічні досягнення у навчанні та щиру жагу до саморозвитку, креативність і виняткове прагнення до реалізації нових проектів, подякою відзначений учень 11 класу Ліцею № 8 Львівської міської ради, переможець Міжнародної конференції молодих вчених ICYS-2019, яка проходила в місті Куала-Лумпур в Малайзії Дмитро Лопушанський. Окрім подяки, Дмитро також отримав сертифікат на 20 тис. грн.

На міжнародній конференції юних вчених, яка відбувалася у Куала-Лумпур в Малайзії, хлопець представляв проект — мультифункціональний прилад для незрячих, який виконує три функції — визначення кольору, рівня освітленості, а також перешкод. З цим проектом він здобув перше місце у секції "інженерія".

За словами Дмитра, в майбутньому він планує залишатися в Україні, вступити до вищого навчального закладу у Львові з напрямку комп’ютерних наук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo