У Львові облаштують велосипедні доріжки на 4 магістралях

15.05.2019 18:28   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Цього року у Львові облаштують велосипедні доріжки на 4 магістралях — вул. Сихівській, Любінській, Кн. Ольги та пр. Чорновола.

 
Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

У 2019 році велопростір Львова збільшиться: у місті планують облаштувати чотири великі велосипедні доріжки. У бюджеті розвитку передбачено 6 млн грн на будівництво велосипедної доріжки на вул. Княгині Ольги — вул. Академіка А. Сахарова та близько 5 млн гривень на будівництво велосипедної доріжки на просп. В. Чорновола (від вул. В. Липинського до вул. Варшавської) — вул. Варшавській (від просп. В. Чорновола до вул. Замарстинівської) — вул. Замарстинівській (від вул. Варшавської до вул. І. Мазепи). Також районні адміністрації виконують роботи на вул. Сихівській та вул. Любінській.

«Торік вже тривали роботи з облаштування велосипедної доріжки на вул. Княгині Ольги та Сахарова. Цього року ми їх продовжуємо. Протяжність цієї велодоріжки в обидва боки становить близько 1,5 км. На цей рік на роботи передбачено 6 млн грн. Також заплановано виконати будівництво велосипедної доріжки на пр. Чорновола», — розповіла Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

«На вул. Кн. Ольги тривають роботи. Проект коригувався, він зараз в експертизі. Також активні роботи тривають на вул. Сихівській — підготовка до асфальтування, асфальтування розпочнемо після дощів. Там вже зробили 2 км під асфальтування. Також підрядник працює на вул. Любінській, неподалік перехрестя вул. Любінська-Виговського. Там роблять велодоріжку і тротуари. На вул. Любінській велодоріжка йде поряд з тротуаром, тротуар розширюють. Зараз в роботі є 4 великі об’єкти — пр. Чорновола, вул. Сихівська, вул. Любінська, вул. Кн. Ольги. Є також менші об’єкти, як, наприклад, вул. Дібровна», — розповів Олег Шмід, директор ЛКП "Інститут просторового розвитку".

Загалом Львів перетнув позначку у 100 км велосипедних шляхів, а план до 2020 року — 268 км.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo