У центрі Львова археологи знайшли кераміку VII-VI століття до нашої ери

Це вже не перші фрагменти тієї доби.

10.07.2019 08:43   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

На місці фонтану «Кульбаба» на площі Галицькій, де археологи вже кілька тижнів ведуть розкопки, знайшли фрагменти керамічного посуду, які датуються VIІ-VI століттям до нашої ери.

Читайте також

Археологи шукають загублені сакральні пам’ятки Белза (Відео)

Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили археологи, що працюють на об’єкті, пише - Твоє місто.

«Нам вдалося знайти кілька уламків керамічного посуду, які датуються ранньоскіфським часом, VIІ-VI століття до нашої ери. Їх можна ототожнити до черепино-лагодівської групи», – каже один з археологів.

Також, за його словами, це вже перші фрагменти кераміки цього часу у Львові. Такі були і на площі Івана Підкови, і на вулиці Театральній.

Раніше на місці фонтану знайшли фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста, який датують 1530-м роком. Його розібрали наприкінці XVIII ст. разом із міськими укріпленнями. Також днями тут також знайшли останки десятьох людей і фрагменти кераміки, датовані XIII століттям.

Археологи мають працювати на площі до середини липня, після чого передадуть свої висновки Галицькій районній адміністрації, після чого мають удосконалити проект реконструкції площі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто