Стало відомо, коли повернуть трамвай до Головного вокзалу Львова

07.08.2019 13:27   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

До кінця листопада гості і мешканці міста вже зможуть під’їхати трамваєм фактично до входу у вокзал. 

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

Як зазначають у мерії, реконструкція пл. Двірцевої виконується згідно з графіком. Ремонтні роботи проводять на території, де пролягає трамвайна колія. Вже замінили водогони, каналізацію, й забрали всі "повітряні" дроти. Зараз укладають плити під трамвайну колію та облаштовують платформи для висадки і посадки пасажирів трамваїв. До кінця року заплановано відновити рух трамваїв до Головного вокзалу.

«Зараз в роботі також є проект реконструкції вул. Чернівецької. Як ви знаєте, в минулому році ми зробили повністю трамвайну колію, а саму дорогу зараз робить наш інститут. Тому, можливо, спробуємо зробити одну частину вул. Чернівецької. Чому одну — тому що наступного року ще треба робити паркінг. Для того, щоб будувати паркінг, має заїжджати важка техніка. Ми не хотіли би зробити роботу, а щоб потім вона була знищена. Тому: площа, нормальний під’їзд трамваями, одна полоса вул. Чернівецької, стоянка для громадського транспорту, для автобусів, і також тут зможуть паркуватись автобуси, які будуть робити міжнародне сполучення. Ну, і плюс має бути фонтан», — прокоментував хід робіт міський голова Львова Андрій Садовий.

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», станом на 6 серпня на пл. Двірцевій:

  • демонтовано бруківку — 5655,8 м2 (об'єм демонтованої бруківки — 811,6 м3);
  • замощено вздовж будівлі залізничного вокзалу гранітною плиткою ділянку на площі 2420 м2;
  • змонтовано 136 плит трамвайних колій марки ПКП, загальною довжиною 336 м;
  • завершується демонтаж старої трамвайної колії та вже прокладено нову трамвайну колію на ділянці 137 м з кріпленням до плит ПКП;
  • замощено трамвайну колію бруківкою на площі 110 м2;
  • завершено роботи із влаштування каналізаційного колектора;
  • прокладено нову телефонну каналізацію зв’язку та тривають роботи із перекладання кабелів зв’язку;
  • прокладено новий водопровід, діаметром 280 мм, на ділянці 558 м, і діаметром 110 мм на відстань 119 м.

Також завершується влаштування третьої з чотирьох платформ для висадки і посадки пасажирів трамваїв. Змонтовано фундамент та каркас диспетчерського пункту, змонтовано 2 павільйони для пасажирів на платформі № 1, та виконують роботи з влаштування монолітної залізо-бетонної камери керування фонтаном; завершують роботи із прокладення футлярів та фундаментів під опори освітлення площі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo