«Ваш онук потрапив у ДТП»: на Львівщині перед судом постане телефонний шахрай

08.08.2019 10:28   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

За шахрайство мешканець Львівщини може опинитися за ґратами.

Читайте також

Шахрая, який завдав Львівській міськраді шкоди на понад 30 мільйонів, судитимуть
У Стрию зловмисник ошукав чоловіка, який просив про допомогу

Чоловік прикидався поліцейським та видурював у літніх жінок грошей під приводом, що їх онуки скоїли ДТП. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, пише - Status Quo.

Самбірська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно раніше судимого 30-річного жителя Пустомитівського району, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.190 (шахрайство, вчинене повторно) КК України.

Встановлено, що обвинувачений цьогоріч 15 травня, приїхавши у с. Ралівка Самбірського району, здійснив телефонний дзвінок на стаціонарний телефон потерпілої – 75-річної місцевої мешканки і, назвавши себе її онуком, повідомив про те, що він вчинив дорожньо-транспортну пригоду та йому необхідно передати працівникам поліції три тисячі доларів США, які в подальшому він і отримав.

Крім цього, зловмисник 17 липня цього року, приїхавши у м. Самбір, зателефонував на стаціонарний телефон 80-річної місцевої мешканки і представився заступником начальника поліції. Під час телефонної розмови повідомив про необхідність передати йому гроші, щоб не притягати її онука до відповідальності за вчинену дорожньо-транспортну пригоду. Жінка віддала йому три тисячі гривень і одну тисячу євро.

За вчинене вказаному чоловіку загрожує до 3 років позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo