У Львові відкрили стоматологічний кабінет для тварин

09.08.2019 21:37   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

На базі Першої комунальної ветеринарної клініки комунального підприємства «Лев» вперше у Львові запрацював стоматологічний кабінет для домашніх улюбленців, пише - Щоденний Львів.

Про це повідомили в п’ятницю, 9 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Перша комунальна ветеринарна клініка ЛКП «Лев» забезпечена необхідним обладнанням. Тут є ультразвуковий скайлер з автоматичною подачею води для зняття твердих зубних відкладень, портативна стоматологічна установка з прямим наконечником, який використовується для ендодонтії та для дентальних хірургічних втручань, мікромотор з кутовим наконечником для зняття м’ягких зубних відкладень та полірування емалі, фотополімеризатор для накладання пломбувального матеріалу, рентгенапарат, а також стерильні хірургічні набори. Лікування домашнім улюбленцям проводять із анестезією».

Ветлікар-стоматолог Василь Захарчук зазначив: «Стоматологія дрібних непродуктивних тварин надзвичайно важлива галузь ветеринарної медицини. Вона вивчає причини виникнення, особливості перебігу, методи діагностики та принципи лікування захворювань ротової порожнини. Своєчасне виявлення проблем ротової порожнини дає змогу запобігти розвитку серйозних системних захворювань. Наприклад, при розвитку пародонтопатії йде ураження всіх органів, через які проходить кров, забруднена токсинами, які проникають до неї через запалені ясна.

«У роті собак і котів – близько 300 різноманітних видів бактерій, які проникаючи в кров’яне русло, викликають серцеву, ниркову, печінкову недостатності, разом зі слиною і кормом бактерії викликають гастрит, розлади травлення та інші захворювання. Саме тому проблема ротової порожнини – це проблема усього організму!», – розповів також Василь Захарчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів