На Львівщині судитимуть родину комунальника

08.09.2019 11:29   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині судитимуть чотирьох членів організованої групи, які заволоділи 1,7 млн бюджетних коштів. 

Вони закуповували техніку для комунального підприємства за завищеними цінами. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, пише - Status Quo.

За процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області 21.08.2019 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої групи, які незаконно заволоділи бюджетними коштами у особливо великих розмірах. Зловмисникам інкримінували ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.28-ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Встановлено, що до складу організованої групи увійшли директор комунального підприємства, його доньки, керівник товариства з обмеженою відповідальністю та бухгалтер цього ж підприємства. Протиправною діяльністю вказані особи займались упродовж липня 2018 року - січня 2019 року.

Зловживаючи службовим становищем, махінатори забезпечили проведення фіктивних тендерів щодо закупівлі комунальної техніки для потреб комунального підприємства за заздалегідь завищеними цінами. У результаті їм вдалось заволодіти 1,7 млн грн бюджетних коштів.

Під час проведення обшуків у помешканнях фігурантів, працівниками Управління захисту економіки у Львівській області виявлено та вилучено оригінали документів та матеріали, які підтверджують вчинення ними кримінальних правопорушень.

Максимальний термін покарання, який загрожує лиходіям, - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo