Сім'я загиблої у ДТП львів'янки відсудила 300 тис. грн.

27.09.2019 13:32   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Родичі загиблої у ДТП львів’янки відсудили у водія 300 тис. грн.

Читайте також

ДТП на Самбірщині: загинуло двоє людей
Внаслідок жахливого ДТП на Львівщині загинуло двоє людей
У Пустомитівському районі водій-втікач переїхав пішохода

Однак винуватця смертельної ДТП звільнили від покарання, пише- Status Quo.

Франківський районний суд амністував львів’янина, який ще у 2014 році на смерть збив 54-річну львів’янку на вул. Науковій. Родичам загиблої вдалося відсудити у водія 300 тис. грн моральної компенсації.

ДТП трапилась 18 лютого 2014 року на вул. Науковій, 7б. Близько 12:30 водій автомобіля ВАЗ-2109 водій наїхав на 54-річну жінку, яка поверталась додому з роботи. Жінка від отриманих травм загинула на місці події. Попри те, що вона переходила дорогу поза переходом, експертиза встановила, що водій міг уникнути зіткнення, вчасно загальмувавши.

Під час судового засідання 11 вересня 2019 року водій заявив, що повністю визнає свою провину. Він також повідомив, що одразу після зіткнення викликав поліцію і швидку.

Суддя Франківського райсуду Світлана Мартьянова визнала чоловіка винним у скоєні смертельної ДТП з необережності. Також суд врахував те, що обвинувачений має на утриманні двох дітей. Відтак його звільнили від покарання за законом "Про амністію у 2016 році".

Родина загиблої також подала цивільний позов на відшкодування 1 млн грн моральної компенсації. Однак суд зменшив суму компенсації, зобов’язавши водія виплатити сім’ї 300 тис. грн моральної шкоди. Окрім того, суд окремо розгляне позов родичів жінки до страхової компанії ВУСО про виплату їм 99,5 тис. грн матеріальної компенсації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo