161 донор зголосився допомогти у Львові онкохворим

30.10.2019 13:25   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Команда проекту «Я, Ніна» вперше проведе 5 листопада у Львові «Red Brunch» – збір крові для потреб онкохворих людей, а волосся – для виготовлення перук дітям, які втратили власне через хіміотерапію.

Читайте також

У Львові відкрили спеціальний центр для обстеження жінок на рак

Про це повідомили у вівторок, 29 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «За майже тиждень від дня оголошення про ініціативу вдалося зібрати рекордну кількість охочих стати донорами – 150 донорів крові, а 11 – волосся, тож реєстрацію довелося припинити достроково» пише - Щоденний Львів.

Координаторка проєкту у Львові від організації «ДонорUA» Аліна Бутим зазначила: «Реєстрацію ми закрили вчора, і зараз опрацьовуємо заявки на проти покази. Ми шоковані, бо це перша масштабна подія. Планували закрити реєстрацію 2 листопада, отримавши орієнтовно 70-80 заявок. У всякому разі, важливо наперед зробити запаси, щоб не виникало колапсу, адже потребуючі, усе-таки, є щодня».

«Захід відбудеться в «BankHotel Lviv» на вул. Листопадового Чину, 8. Початок – о 9.00. На подію завітають і відомі українці, зокрема – ініціаторка та ідейна натхненниця проєкту Яніна Соколова, музикант і фронтмен гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин, а також мистецтвознавиця та перша леді Львова Катерина Кіт-Садова», – поінформували також у міськраді.

«До участі запрошують усіх охочих долучитися до добрих справ, адже окрім донорства, в готелі буде також можливість долучитися фінансово: зробити пожертву на фонд «Зелений слон», який допомагає здійснювати дитячі мрії по всій Україні, підтримати фільм «Яніна», або ж допомогти у замовленні виготовлення перук», – розповіли також у міськраді.

«Як зазначив керівник Львівського обласного центру служби крові Ігор Горбаль, проблема забезпечення кров’ю лікувальних установ регіону є надзвичайно актуальною. Це пояснюється, зокрема, й тим, що Львів є західноукраїнським центром щодо лікування низки захворювань – опікових, онкогематологічних тощо», – повідомили також у міськраді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів