Львів’яни отримали більше 600 тисяч електронних медкарток

01.11.2019 21:29   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У 11 закладах охорони здоров’я Львова, які надають первинну допомогу, впроваджена електронна медична система «Helsi», пише - Щоденний Львів.

Про це повідомили в середу, 30 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Завдяки електронній медичній системі «Helsi» пацієнти можуть знайти чи обрати лікаря, швидко записатись на прийом через особистий кабінет, мати доступ до своєї електронної медичної картки, призначень лікаря та плану лікування».

«Процес запровадження електронних сервісів у медичних закладах Львова розпочався ще з 2013 року, коли одними із перших в Україні запровадили у міській дитячій клінічній лікарні електронну медичну картку пацієнта. Наступні впровадження були в поліклініках», – поінформували також у міськраді.

«2015 року запровадили одну з перших в Україні електронних реєстратур – спочатку у 4-й поліклініці, і вже згодом – по всіх інших поліклініках міста. Відтак, уже понад 600 тисяч жителів Львова підписали декларації через сервіс Helsi, але лише 20% містян користуються онлайн-записом, а решта – переважно люди старшого віку – безпосередньо записуються в реєстратурі», – розповіли також у міськраді.

«Завдяки тісній співпраці управління охорони здоров’я міста та «Helsi» працівники медичних закладів мають можливість використовувати зручний функціонал системи: заповнювати електронну медичну карту пацієнта, переглядати його історію відвідувань, самостійно складати графіки, а адміністрація медичної установи – відстежувати статистичні дані онлайн. Для комфортної роботи з системою, понад 500 лікарів і медичних сестер в 11 закладах охорони здоров’я міста пройшли навчання комп’ютерній грамотності та отримали сертифікати про готовність працювати з «Helsi», – повідомили також у міськраді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів