Водоканал на Львівщині оштрафували за вимагання грошей у споживачів

14.11.2019 19:32   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

МКП «Перемишляниводоканал» оштрафовано за зловживання монопольним становищем та вимагання плати за надумані послуги.

Читайте також

Самбірська міськрада за незаконне звільнення чиновниці з бюджету виплатить 25 тис. грн
Суд оштрафував депутата Львівської обласної ради за невчасно подану декларацію

Про це повідомляє прес-служба АМКУ, пише - Status Quo.

Як повідомляють у АМК, МКП «Перемишляниводоканал» встановило безпідставні та неправомірні вимоги щодо отримання споживачами послуг з централізованого водопостачання та водовідведення. Зокрема, водоканал вимагав виготовлення технічних умов на встановлення двох приладів обліку води та опломбування, а за вказані послуги справляло плату.

Тобто перед тим, як встановити прилади обліку води, споживач (фізична чи юридична особи) повинен виконати обов’язкову умову, яка встановлена МКП «Перемишляниводоканал» (отримати технічні умови на встановлення і опломбування лічильників води).

Такі дії МКП «Перемишляниводоканал» призвели до понесення споживачами додаткових фінансових витрат, оскільки чинним законодавством України не передбачено надання послуг з видачі технічних умов на встановлення приладів обліку води і опломбування, та відповідно, справляння плати за дані послуги.

Вказані дії були визнані Адміністративною колегією Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем та накладено штраф у розмірі 18 тис. грн.

Під час визначення розміру штрафу Адміністративна колегія територіального відділення врахувала, що порушення законодавства про захист економічної конкуренції у період 2018-2019 роки МКП «Перемишляниводоканал» вчинило вперше та припинило його в процесі розгляду справи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo