На Львівщині 3-річна дитина проковтнула чупа-чупса, паличку діставали під наркозом

07.12.2019 21:24   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівським лікарям знадобилося півтори години, аби дістати з дванадцятипалої кишки 3-річного хлопчика з Червонограда паличку від чупа-чупса, довжиною 8,5 см, яку він ненароком проковтнув. Дістати її було непросто, лікарі вже готувалися оперувати дитину. Однак у середу, 4 грудня, лікарям все ж вдалося витягнути стороннє тіло без оперативного втручання.

Читайте також

Львівських медиків признали винними у смерті школяра з Тернополя (відео)

Хлопчик, за словами лікарів, проковтнув льодяник на паличці два тижні тому. Спершу батьки сподівалися, що вона вийде природним шляхом. Та минуло два тижні, а паличка й надалі залишалася у шлунку дитини. Тоді батьки приїхали на консультацію до Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ, пише - WestNews.info.

«Дитину нічого не турбувало, але батьків тривожило те, що паличка не вийшла. Ми зробили хлопчику УЗД, рентген і запропонували витягнути паличку ендоскопічно (без розрізу - ред). Для проведення цієї ендоскопічної операції запросили лікаря з Західноукраїнського дитячого спеціалізованого центру Олега Кочеркевича, бо він до ендоскопа має спеціальні пристосування», - повідомила Zaxid.net в.о. директора ОХМАТДИТу Олександра Бурда.

Діставали паличку ендоскопічно, тобто за допомогою спеціальних пристоїв через стравохід, шлунок. Півтори години лікар-ендоскопіст Західноукраїнського дитячого спеціалізованого центру Олег Кочеркевич, ендоскопіст ОХМАТДИТу Микола Мандибур і анестезіолог Зоряна Давиденко чаклували над хлопчиком.

«Паличка від чупа-чупса зі шлунка вже потрапила в дванадцятипалу кишку, де уперлася в стінку. Взяти її посередині не виходило, бо можна було кишку поранити. Підступитися з боку також не вдавалося, бо вона може зробити перфорацію кишки. Окрім того, за два тижні паличка вже обросла слизом, тому весь час зісковзувала», - розповів ZAXID.NET Микола Мандибур.

Робили цю операцію дитині під загальним знечуленням. Лікарі вже готові були до того, що доведеться хлопчика оперувати.

«Нам вдалося трохи відсунути паличку від стінки і перетягнути у шлунок. Звідти також непросто було її дістати, вона весь час вислизала. Але врешті-решт вдалося взяти її за кінчик і витягнути», – каже Микола Мандибур.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info