На Львівщині прокладуть українсько-польський веломаршрут

11.12.2019 18:25   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Наступного року на Львівщині з’явиться новий веломаршрут і освітній екоцентр. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, пише - Дивись.info.

Еколого-просвітницький візит-центр будують у рекреаційній зоні «Верещиця». У його приміщенні планують розмістити також хостел та конференц-залу. Екоцентр стане логічним та зручним завершенням міжнародного веломаршруту, який по українському боці кордону пролягає у межах Яворівського національного природного парку у регіоні Розточчя.

Будівництво центру, запроектованого з урахуванням найсучасніших енергоефективних технологій, та розбудова велоінфраструктури, довжиною 160 км - з українського боку та 187 км - у Польщі, відбуваються в межах міжнародного проєкту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони». Фінансується він Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 у межах Європейського інструменту сусідства.

«Минулого літа до нас велосипедами приїхали близько двохсот польських активістів і держслужбовців. Тут, у Верещиці, була кінцева точка їхнього велотуру. До кінця наступного року в межах проєкту ми збудуємо 14 велостанцій для ремонту та обслуговування велосипедів на маршруті до кордону, 8 з них уже є. На конкурс мікропроєктів подали створення ще одного повноцінного веломаршруту. Відповідно, і в селах підприємці за свій кошт готові встановлювати такі самі велозупинки, щоб привабити туристів», - розповідає  Михайло Біляк, директор Яворівського національного природного парку.

Партнерами проєкту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони» є гміна Замость, Люблінське воєводство, Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», Яворівський національний природний парк та Розточанський національний парк. Загальний бюджет 2 011 060,97 євро, в тому числі грант ЄС 1 809 954,87 євро. Грант ЄС для українських партнерів: 517 400,26 євро (понад 16,5 млн грн). Наразі, за словами директора парку, на будівництво витратили 36% передбачених грошей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info