Львів’ян попередили про небезпеку прогулянок у міському парку, де оселилися дикі кабани

Сімейство кабанів з приплодом виявили у парку «Знесіння».

19.12.2019 12:45   Джерело: Четверта Студія
Опубліковано : Патрік Скеля

У львівському парку «Знесіння» помітили сімейство диких кабанів.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на «Гарячу лінію міста Львова»  голова правління  Еко Zахист Орест Залипський.

«13 грудня в парку «Знесіння», було помічено двох кабанів з своїми дітьми. Вже до того я бачив нариви біля дерев, що є ознакою поселення диких кабанів. Тож хочу вас повідомити про наступне:

Чому кабан може напасти? У більшості напад дикого кабана на людину провокує сама людина. Дикі кабани, як і будь-які інші лісові звірі, самі намагаються уникати зустрічі з людиною – тому, якщо кабан все ж помітить вас першим,він теж поспішить сховатися. Тому просимо про наступне, якщо вже вам довелось зустрітись з дикою твариною, в такому випадку не потрібно панікувати та ні в якому разі не пробувати відігнати тварину тим ви викличите агресію, та спровокуєте тварину захищатись.

Що сталось і чому тварини в парку? У зв’язку з відкриттям сезону полювання, І так як парк «Знесіння» займає великі площі нашого міста, а саме головне межує з Винниківським лісом. І тому є вірогідність, що тварин загнали з лісу мисливці. Закликаю бути гуманними та обережними», – зазначив  у  зверненні Орест Залипський.

Довідка. «Знесіння» — регіональний ландшафтний парк. Розташований у Личаківському районі міста Львова, неподалік (на схід) від центру міста (бл. 20 хвилин пішої ходи).

Площа 312,1 га. Парк розташований на лісистому узгір’ї Львівського плато; його основна частина розташована в місцевості Кайзервальд.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія