Львівщина вилетіла з топ-10 регіонів України за рівнем розвитку

17.01.2020 23:22   Джерело: Стопкор
Опубліковано : Патрік Скеля

26 грудня 2019 року Володимир Зеленський офіційно відправив у відставку голову Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського. Під час прямого ефіру в ході засідання Ради розвитку громад та територій гарант повідомив, що не побачив жодних вагомих результатів роботи губернатора, пише - Стопкор.

Зазначимо що за останні 10 років у ЛОДА змінились понад десяток голів. Саме відсутність ефективного відсунула Львівщину, яка володіє унікальним інвестиційним потенціалом, з лідерів до «середняків» серед регіонів України за показниками соціально-економічного розвитку.

Львівщина у рейтингу областей України Фото: Uteka.ua

За останні кілька років область помітно «просіла» у таких напрямках як інвестиційний розвиток, доступність послуг освіти та соціальний захист.

Хоча ще у недалекому минулому тренди розвитку регіону не викликали жодних побоювань. Так, завдяки ефективним оперативним заходам, які були вжиті командою тодішнього губернатора Олега Сало наприкінці 2013 року, було створено понад 50 тисяч нових робочих місць, значно зросли обсяги як промислового виробництва, так і сільського господарства.

Розроблені в той період проєкти, сформований інвестиційний клімат, вочевидь, могли би зробити Львівщину одним з найбільш економічно просунутих регіонів в Україні, адже показники зростання виробництва, агробізнесу, соціальних виплат та надходжень до обласного бюджету періоду кінця 2013 – початку 2014 року не залишали у цьому сумнівів.

Проте, на жаль, подальші численні пертурбації у ЛОДА зробили область ледь не аутсайдером. Тож, вочевидь, на регіон чекають подальші серйозні кадрові зміни.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Стопкор