Причину пожежі у Львові на Городоцькій з'ясовують

19.03.2020 13:28   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У вівторок, 17 березня, на останньому поверсі будинку, розташованого навпроти будинку №171 на вулиці Городоцькій, виникла пожежа.

Читайте також

Рятувальники Львівщини пройшли психологічний вишкіл
Пожежа в приміщенні колишнього «Винзаводу» у Львові

Про це повідомили на сторінці громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Фейсбук», де також опублікували відео та фото з місця події й розповіли: «Кажуть люди – витік газу, навіть чули вибух (близько 6:30 ранку) Власники квартири – живі, двоє постраждалих – легких», пише - Щоденний Львів.

Повідомлення про витік природного газу у спростувало АТ «Львівгаз», яке провідомило: «17 березня до аварійно-диспетчерської служби «Львівгазу» надійшов виклик про пожежу у Львові на вулиці Городоцька, 171. Жодних ознак вибуху газу на місці не зафіксовано. Причину пожежі встановлять відповідні служби».

Згодом у Головному управлінні ДСНС у Львівській області повідомили, що у вівторок, 17 березня, о 06:38 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в мансардному приміщенні чотириповерхового житлового будинку на вулиці Городоцькій у Львові.

До місця події негайно виїхали рятувальники за підвищеним номером виклику. На момент прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів до місця виклику, виявилось що пожежа швидко поширилась горючими конструкціями даху та набула вже значних масштабів.

Через задимлення, що виникло внаслідок пожежі не всі мешканці будинку могли самостійно вийти на вулицю. Не гаючи часу вогнеборці включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору та приступили до проведення робіт з порятунку людей та ліквідації загорання.

У квартирі, де виникла пожежа знаходились двоє чоловіків, яких вогнеборці вивели на свіже повітря та передали медикам. Чоловіків 1951 та 1958 років народження з опіками рук та верхніх дихальних шляхів 2-го ступеня в стані середньої ступені важкості госпіталізовано у 8-му міську клінічну лікарню.

Оглянувши всі квартири на наявність загрози життю і здоров'ю мешканців будинку, вогнеборці врятували із задимлених приміщень двох людей, які не могли самостійно пересуватись, та вивели на свіже повітря 50 людей. О 07:20 вогнеборці локалізували пожежу, а о 07:45 повністю ліквідували.

Унаслідок пожежі вогнем знищено житлову квартиру на площі 26 квадратних метрів.пошкоджено горище будинку на площі 100 квадратних метрів. До ліквідації пожежі залучили 38 рятувальників та дев’ять одиниць спецтехніки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів